Other languages with Google Translate

Vandringskalendarium 2018

För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov.

Här hittar du pilgrimskartor på svenska och på andra språk. Here you will find pilgrimage maps in Swedish and in other languages..

Pilgrimscafé i Frösundagården
Lördagar kl 10.00-13.00 i Frösundagården den 6/10.
För att se övriga öppettider för Pilgrimscafét, följ oss på Facebook.

Möjlighet att "bara vara" i gården/S:t Olofs kapell.
Pilgrimsledare finns beredda att lotsa vandrare ut på de tre lederna.
Morgonbön kl 09.45 i S:t Olofs kapell.

Guidad pilgrimsvandring under dagen.

Välkommen!

Välkommen att vandra!
För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov. Det finns som regel ingenstans att köpa mat under vägen. Vattenflaskor kan fyllas på vid kyrkorna, där det också finns toaletter. Rejäla skor rekommenderas, samt keps eller hatt vid soligt väder, och regntåliga kläder för härliga vandringar.
Ingen föranmälan behövs - Välkommen!

Pilgrim Vallentuna - sommar & höst 2018

Lördag 22 september
”På ödmjukhetens väg - med den Helige Benedikt som andlig vägvisare”, 6 km
Kl 10.30 Samling vid Frösundagården. Vandring på Livstensleden. Michael Öjermo, kyrkoherde i Täby, håller meditationer och talar om den Helige Benedikt under vandringen. Vandringen avslutas med mässa i Frösunda kyrka, kl 13.30.
Vandringsledare: Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.
Skogsstigar.

Lördag 29 september
”Herren är min herde”, 11 km
Kl 10.00. Samling vid Frösunda kyrka för att gå Ulfsleden till Lindholmen. Flera stopp under vandringen, bland annat vid Orkesta kyrka från 1100-talet. Meditationer över
bibelord på temat ”Herren är min herde”.
Vandringsledare: Tomas Kuntze, tfn: 070-396 14 55.
Lättgånget, landsväg och traktorväg i ca 1 km.

Pilgrimslördag 6 oktober
”Att tro i med- och motgång”, 6 km
Kl 09.45-13.00 Pilgrimsöppet i Frösundagården med kaffeservering. Morgonbön kl  09.45 och middagsbön kl 12.30 i S:t Olofs kapell.
Kl 10.00 Samling vid Frösundagården för vandring på Livstensleden.
Vandringsledare: Lilian Lidbaum, tfn: 076-764 64 66
Skogsstigar.

Söndag 7 oktober
”Herre visa mig din väg”, 9 km
Kl 13.00 Samling vid Fresta kyrka för att gå Birgittavandringen, som bland annat går
längs Norrviken. Det blir flera stopp med meditationer inspirerade av den Heliga Birgitta. Sköldnora gård ligger i närheten, den gård som utpekas som den Heliga Birgittas födelseplats. Vandringen avslutas kl 17.30 -18.00, därefter finns möjlighet
att fira mässa och delta i Fresta församlings Birgittafirande. Efter mässan bjuds på soppa i eldars sken utanför församlingshemmet.
Vandringsledare: Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65Skogsstig.

Ett samarrangemang med Fresta och Sollentuna församlingar samt Pilgrim Danderyd.

Söndag 14 oktober
”All världens mörker kan inte släcka skenet från ett enda ljus”, 3 km
Kl 13.00 Samling vid Vallentuna kyrka. Vi går i Franciskus anda. Vandringen går i
centrala Vallentuna genom koloniträdgårdar och i Björkby-Kyrkvikens naturreservat och avslutas vid Vallentuna kyrka, ca kl 15.00.
Vandringsledare: Kristina Sjöblom tfn: 073-514 99 39.
Lättgångna stigar och gångvägar.

Söndag 28 oktober
”Minns du sången?”, 3 km
Kl 13.00 Samling vid Vallentuna kyrka för att för att vandra i Björkby- Kyrkvikens naturreservat. Vi sjunger kända psalmer och sånger tillsammans med Lotta Lundberg från Solna församling. Blir det allt för kallt sjunger vi i kapellet och vandrar sedan.
Vandringen avslutas kl 15.00.
Vandringsledare: Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65
Lättgångna stigar och gångvägar.

För mera information
Eva Cronsioe,Pilgrimskaplan samt samordnare för ideella krafter.
​Tfn: 08-511 862 38.

Verksamhetsansvarig (adm) för Pilgrim Vallentuna, Mia Andersson.

Pilgrimsutvecklare samt samordnare för Vallentuna Ekumeniska Pilgrimsnätverk: Majken Öst-söderlund.Tfn: 08-511 862 65.

Vi finns även på Facebook!