Other languages with Google Translate

Vallentuna församling Besöksadress: Mathiasgården, Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Postadress: Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Telefon:+46(8)51186200 E-post till Vallentuna församling

Välkommen till kyrkan - öppet hela sommaren

Sommarlov. Semester. Ledighet. Grannarna åker iväg ... Det blir tomt. Det blir tyst ... Men det finns platser på hemmaplan som har öppet året runt! Välkommen till kyrkan!

Här kan du strosa ner till Minneslunden för en stunds vila och eftertanke. Eller ta vägen förbi Örtagården för att lukta på blommor och smaka några smultron. Örtagården ligger bredvid Kapellet, mitt emot Vallentuna kyrka. Vi firar gudstjänst varje helg i Vallentuna kyrka och du är även välkommen till andra öppna mötesplatser i sommar. Scrolla ner på sidan så hittar du info om:

* Vägkyrka/Öppen kyrka
* Kyrksafari
* Själastugan
* Sommarcafé
* Pilgrim Vallentuna
* Musik i sommarkväll

Månadsprogram för juli 2019

Vägkyrka/Öppen kyrka
Den 1-26 juli, måndag-fredag kl 10.00-16.00  är Vallentuna kyrka Vägkyrka. Kyrkan är öppen med guider. (Med reservation för förrättningar - för besked ring tfn:  08-511 862 40). Kl 15 är det en kort andakt. Du är också välkommen att bara sitta ner en stund och kanske tända ett ljus. Övriga datum är kyrkan öppen som vanligt: sön - fre kl 09-16, lör kl 11-16.

Besök Markims, Orkesta och Frösunda kyrkor:

* Markims kyrka är öppen från kl 10.00 söndagarna 14/7, 4/8 och 25/8. Dessa söndagar är det Musik i sommarkväll kl 19. För program se längre ner i texten.

* Orkesta kyrka är öppen från kl 10.00 söndagarna 30/6, 21/7 och 11/8. Dessa söndagar är det Musik i sommarkväll kl 19. För program se längre ner i texten.

* Frösunda kyrka är öppen från kl 10.00 söndagarna 7/7, 28/7 och 18/8. Dessa söndagar är det Musik i sommarkväll kl 19. För program se längre ner i texten.

”Kyrksafari”
Torsdag 8/8 (föranmälan senast 1/8).
Anmälan till exp. tfn: 08-511 862 40.
Samling kl 10.30 vid Vallentuna kyrka.
Rundtur med buss och guidning till Markims, Orkesta och Frösunda kyrkor. Åter kyrkplan ca 16.00. Kyrksafarin är kostnadsfri, lunchmacka ingår.

Själastugan i augusti:
F ro m 10/8 är Själastugan öppen och bemannad av volontärer lördagar kl 11.00-14.00. Själastugan hittar du nedanför Vallentuna prästgård och öster om Vallentuna kyrka, vid gångvägen ner till Vallentunasjön. Adress: Kyrkvägen 3, Vallentuna

Sommarcafé
i Klockargårdens trädgård

Den 1 juli - 9 augusti, måndag-fredag, kl 10.00-15.00 är Sommarcaféet  öppet för den som vill fika, träffa kompisar, sitta ned och prata en stund med cafévärden och oss som finns på plats. Det kommer att finnas möjlighet att leka med sitt barn eller spela kubb eller bordsspel med gamla och nya vänner. Vi erbjuder toast och fikabröd, the, kaffe och saft till självkostnadspriser. Vid regn är vi inomhus i Klockargården. Klockargården hittar du bredvid Mathiasgården, mitt emot Vallentuna kyrka.

Pilgrim Vallentuna
Vi erbjuder guidade pilgrimsvandringar varje helg under sommaren.

För mer info se
Vandringskalendariet eller gå med i gruppen för Pilgrim Vallentuna på Facebook, så får du info inför varje vandring.

Musik i sommarkväll
Söndagar kl 19.00 - Fritt inträde - kollekt.
* Respektive kyrka är öppen från kl 10 samma dag som musikkvällen äger rum.
*
Kartor och vägbeskrivningar finns under respektive kyrka på församlingens hemsida.
*
Till sommarkvällsmusiken finns möjlighet att ”Vandra till musiken”, för mer info se Vandringskalendariet.
* Efter programmen bjuder vi på enkel samvaro, dryck med tilltugg samt möjlighet till samtal.

Behöver du kyrkskjuts? Ring 072-506 68 53.

Sommarmusikfolder 2019

30 juni kl 19.00 i Orkesta kyrka:

Lina Sandell i folkton
Folkmusikduon Anda lyfter fram folk- och världsmusiken i Linas älskade psalmer.
Mattias Ristholm, sång och bouzouki, Anders Peev, tenornyckelharpa och sång.

7 juli kl 19.00 i Frösunda kyrka:
Bach Goes to Town!
Claes Brodda, klarinett/saxofon och Mathias Kjellgren, orgel.

* 14 juli kl 19.00 i Markims kyrka:
Barock and blue
Barockens jazziga rytmer möter jazzens barocka synkoper.
Kinga Prada, flöjt, Lasse Örback, piano, Janne Kullhammar, trummor, Jan Dahlkvist, bas.

* 21 juli kl 19.00 i Orkesta kyrka:
Skirhet och klangrikedom
Bl a musik av Mozart och Nielsen.
Henrik Lundberg, flöjt och Gabriela Thür, harpa.

* 28 juli kl 19.00 i Frösunda kyrka:
Eld & passion!
Andalusiska sånger, flamenco, tango och spanska rytmer.Kristin Malmborg, cello och Henrik Berg, piano.

* 4 augusti kl 19.00 i Markims kyrka:
Barock folkmusik från ö till ö
Sånger från Gotland till de brittiska öarna.
Duo Anna & Olof: Anna Ander, sång och Olof Ander, irländsk cittern, viola d’Amore och cister.

* 11 augusti kl 19.00 i Orkesta kyrka:
Unspoken Songs
Musik av J. S. Bach samt egna kompositioner.
Tobias Sjögren, gitarr.

* 18 augusti kl 19.00 i Frösunda kyrka:
Sång till friheten
Svenska sånger, välkända visor, filmmusik, nyskriven musik.
Voice of Heart: Niclas Dahl m fl.

* 25 augusti kl 19.00 i Markims kyrka:
Klassiska pärlor samt en och annan visa.
Klassisk musik med visor, musikal och egna kompositioner.

Martin, Mirjam och Viola Östergren, violin, sång och piano.

- Välkommen!