Other languages with Google Translate

Välkommen till kyrkan - öppet hela sommaren

Sommarlov. Semester. Ledighet. Grannarna åker iväg ... Det blir tomt. Det blir tyst ... Men det finns platser på hemmaplan som har öppet året runt! Välkommen till kyrkan!

Här kan du strosa ner till Minneslunden för en stunds vila och eftertanke. Eller ta vägen förbi Örtagården för att lukta på blommor och smaka några smultron. Örtagården ligger bredvid Kapellet, mitt emot Vallentuna kyrka. Vi firar gudstjänst varje helg i Vallentuna kyrka och du är även välkommen till andra öppna mötesplatser i sommar. Scrolla ner på sidan så hittar du info om:

* Vägkyrka/Öppen kyrka
* Kyrksafari
* Själastugan
* Sommarcafé
* Pilgrim Vallentuna
* Musik i sommarkväll

Månadsprogram för augusti 2018

Vägkyrka/Öppen kyrka
Den 2-27 juli, måndag-fredag kl 10.00-16.00  är Vallentuna kyrka Vägkyrka. Kyrkan är öppen med guider. (Med reservation för förrättningar - för besked ring tfn:  08-511 862 40). Kl 15 är det en kort andakt. Du är också välkommen att bara sitta ner en stund och kanske tända ett ljus. Övriga datum är kyrkan öppen som vanligt: sön - fre kl 09-16, lör kl 11-16.

Besök Markims, Orkesta och Frösunda kyrkor:

* Markims kyrka är öppen från kl 10.00 söndagarna 7/7, 22/7 och 12/8. Dessa söndagar är det Musik i sommarkväll kl 19. För program se längre ner i texten.

* Orkesta kyrka är öppen från kl 10.00 söndagarna 8/7, 29/7 och 19/8. Dessa söndagar är det Musik i sommarkväll kl 19. För program se längre ner i texten.

* Frösunda kyrka är öppen från kl 10.00 söndagarna 15/7, 5/8 och 26/8. Dessa söndagar är det Musik i sommarkväll kl 19. För program se längre ner i texten.

”Kyrksafari”
Torsdagarna 28/6 (föranmälan senast 21/6) och 16/8 (föranmälan senast 9/8).
Anmälan till exp. tfn: 08-511 862 40.
Samling kl 10.30 vid Vallentuna kyrka.
Rundtur med buss och guidning till Markims, Orkesta och Frösunda kyrkor.
Åter kyrkplan ca 16.00. Kyrksafarin är kostnadsfri, lunchmacka ingår.

Själastugan i juni:
Öppet onsdagar kl 13.30-15.30 (ej 6/6) och fredagar kl 10.30-12.30 (ej 22/6)
2-27/7 hänvisar vi till Sommarcaféet i Klockargårdens trädgård.
Öppettiderna fr o m 1/8 är inte fastställda ännu.

Själastugan hittar du nedanför Vallentuna prästgård och öster om Vallentuna kyrka, vid gångvägen ner till Vallentunasjön.

Adress: Kyrkvägen 3, Vallentuna

Sommarcafé
i Klockargårdens trädgård

Den 2-27 juli, måndag-fredag, kl 10.00-15.00 är Sommarcaféet  öppet för den som vill fika, träffa kompisar, sitta ned och prata en stund med cafévärden och oss som finns på plats.

Det kommer att finnas möjlighet att leka med sitt barn eller spela lite kubb eller bordsspel med gamla och nya vänner.
Vi erbjuder toast och fikabröd, the, kaffe och saft till självkostnadspriser.
Vid regn är vi inomhus i Klockargården.

Varje dag då caféet är öppet har vi sångstund för alla barn med föräldrar inne i Klockargården kl 10.30.

Kl 13-13.15 har vi en ”öppen kvart” med en berättelse, dikt eller allsång.

Pilgrim Vallentuna
Pilgrimslördag i Frösundagården 2/6 och 4/8 kl 09.45-13.00.
Här finns möjlighet att ”bara vara” i gården/kapellet. Pilgrimsledare finns beredda att lotsa vandrare ut på lederna.
09.45 Morgonbön i S:t Olofs kapell.

Vi erbjuder guidade pilgrimsvandringar nästan varje helg under sommaren.
För mer info se Vandringskalendariet eller gå med i gruppen för Pilgrim Vallentuna på Facebook, så får du info inför varje vandring.

Musik i sommarkväll

Söndagar kl 19.00 - Fritt inträde - kollekt.

Respektive kyrka är öppen från kl 10 samma dag som musikkvällen äger rum.

Kartor och vägbeskrivningar finns under respektive kyrka på församlingens hemsida.

Till flera av konserterna finns möjlighet att ”Vandra till musiken”, för mer info se Vandringskalendariet.

Efter programmen bjuder vi på enkel samvaro, dryck med tilltugg samt möjlighet till samtal.

Behöver du kyrkskjuts? Ring 072-506 68 53.

* 1 juli kl 19 i Markims kyrka:
”Folkmusik i sommartid”
Elin Therese Birkelund, sång, Simon Stålspets, knäppinstrument, kohorn och munspel.

* 8 juli kl 19 i Orkesta kyrka:
”Dragspelsmagi: klassiska mästare möter svenska dragspelskungar”
Kallis Bengtsson, accordeon.

* 15 juli kl 19 i Frösunda kyrka:
”Franska impressioner till träblåstoner”
Stockholm Wind Quartet.

* 22 juli kl 19 i Markims kyrka:
”Visor i sommarkväll”
Sofia Ullman, sång och piano,
Hasse Larsson, kontrabas och sång.

* 29 juli kl 19 i Orkesta kyrka:
”Minimalism, maximalism och magnifika barockmästare”
Per Gross, blockflöjter.

* 5 augusti kl 19 i Frösunda kyrka:
”Svindlande Höjder - dröm kontra verklighet”
Musik av bl a Clara Schumann, Björk, Kate Bush, Mathilde Wesendonck.
Sara Eriksson, sopran, Gaianeh Pilossian, violin, Ruth Spargo, cello.

* 12 augusti kl 19 i Markims kyrka:
”Eld & vatten - filmmusik, italiensk operapassion och lettisk melankoli”
Duo Arlecchino: Eva Maria Hux, cello, Margareta Nilsson, harpa.

* 19 augusti kl 19 i Orkesta kyrka:
”Salamander - känsloladdad folk- och världsmusik från Europa och Centralasien, bland annat ur sefardisk tradition”
Marita Johansson, Jonas Liljeström, Emil Pernblad. Sång, gitarr, rytminstrument, fiol, bouzouki.

* 26 augusti kl 19 i Frösunda kyrka:
”NU! – musik för ditt sjätte sinne”
Olle Pettersson, slagverk, Åsa Karlberg, flöjt.

- Välkommen!