En docka med långt hår sitter på en sten och runt om är det påskliljor

Välkommen att uppleva påskens drama - från död till liv!

Här hittar du info om Gudstjänster, Evangelietexter, Fasteaktionen, Barnens påsk, Påskinstallationer, Skolkyrkans filmer, Korsvandring, Varför firar vi påsk?

Gudstjänster, öppna kyrkor och musik i Vallentuna församling.

Evangelietexter för Palmsöndagen samt påsken 2021 (PDF-fil).

Act Svenska kyrkans fasteaktion avslutas på Palmsöndagen 28 mars.
Välkommen med din gåva.

Barnens påsk - med pyssel, tips och länkar till filmer för barn under påsken.

Påskinstallationer/påskscener: Ta en tur till Vallentuna kyrka för att titta på påskscenerna med bibliska figurer som står uppställda inne i kyrkan (öppet alla dagar till kl 16.00). Fler påskscener finns i Öppna förskolans fönster i Mathiasgården där du kan se och läsa Salomes berättelse om hur det var den allra första kristna påsken.

Skolkyrkans filmer -
filmer som vi själva har spelat in i Vallentuna kyrka inför påsken, till förskolor och skolor. (ligger kvar till 11/4)

Korsvandring: Nu finns möjlighet för den som vill att följa Jesus på vägen mot korset i en meditativ vandring runt Vallentuna kyrka. Starta vid Örtagården vid gula huset (Stefansgården) och följ snitslarna in på kyrkogården från parkeringen. Stanna upp och läs på skyltarna eller se och lyssna på filmerna. Upplev och ta del av Jesu vandring mot korset och döden. Nere i minneslunden väntar sen två avslutande stationer där du kan ta del av påskens hoppfulla budskap och uppståndelsens glädje. Välj själv om du vill spara dem till påskdagen eller uppleva dem som avslutning på vandringen.  Och det går lika bra att ”gå” vandringen hemma i soffan - eller på andra sidan jordklotet.

Varför firar vi påsk? På Svenska kyrkans hemsida kan du få svar på dina frågor om påsken i kyrkan.

I påsknatten förkunnar vi Kristi uppståndelse. Det är, som vi säger till konfirmanderna, aldrig kört. Du är älskad, förlåten och aldrig ensam.