En insamlingsbössa

Act Svenska kyrkans fasteaktion 19 februari - 2 april 2023

Årets tema är "Dela lika under samma himmel". För människor som riskerar akut hungersnöd. Var med och gör skillnad du med!

Dina gåvor används där behoven är som störst och räddar liv – de bidrar till hopp och värdighet. Tack! mer info hittar du på denna länk: Fasteaktionen.

Detta händer i Vallentuna

* Kollekter på gudstjänster och konserter.

* Ett presentbord finns i Mathiasgårdens hall, där kan du köpa bl a tändsticksaskar och servetter till förmån för Fasteaktionen.

* Virka bomullspads som kommer att säljas på fastefesten 12/3. Vi tar även gärna emot sticklingar som kommer att säljas vid samma tillfälle. För mer info kontakta maria.hermansson@svenskakyrkan.se.

* Församlingsfest söndag 12 mars
12.00-14.00 i Mathiasgården.
Utöver festlig stämning erbjuds lotterier med fina priser, grillning, aktiviteter för barn och riktigt smarrigt kyrkfika! Behållningen tillfaller Fasteaktionen.

* Kaffe med våfflor söndag 26 mars
12.00-14.00 Servering i Mathiasgården. Välkommen! Behållningen tillfaller Fasteaktionen.

* Fastekonsert söndag 26 mars
19.00 Vallentuna kyrka. Ungdomar från SKU samt musiker. Inträde samt kollekt. Behållningen tillfaller Fasteaktionen. 

* Påskspel på Palmsöndagen 2/4 - fasteaktionen avslutas
14.00 i Frösunda kyrka. I Frösunda kyrka har vi en gammal fin tradition med att barn och vuxna framför ett spel till jul och påsk. Efteråt fikar vi i Frösundagården! Medverkar i påskspelet gör bland annat församlingsbor och Teodora Dalhammar, församlingspedagog. 

Vill du  vara med? Vi berättar och ni agerar. 
Repliker finns för dem som tycker att det är roligt och vi uppskattar särskilt om både barn och vuxna vill vara med. 

Vi träffas för att öva i Frösunda kyrka på onsdag 29/3 kl 18.30-19.30! Vi repeterar och sätter ihop alltihop på söndag 2/4 kl 12.30. Kan man inte komma på onsdag finns det möjlighet att haka på direkt på söndag – men då behöver vi veta det så vi kan ha dräkter i beredskap åt er.

För mer info kontakta: Teodora Dalhammar, tfn: 08-511 862 09.
Välkommen.

* Musik inför Stilla veckan på Palmsöndagen 2/4
19.00 i Vallentuna kyrka. ”Ton och text i Bachs tonspråk.” Sångensemblen Vuxna röster medverkar tillsammans med organistern Karin Eriksrud Solén. Fritt inträde - kollekt till Fasteaktionen.

GE EN GÅVA DIREKT TILL FASTEAKTIONEN:
PG: 90 01 22-3
BG: 900-1223
Swish: 900 12 23