Kyrkoval 19 september 2021

Nu är rösterna i Kyrkovalet färdigräknade! Här hittar du länken till resultatet.

På denna länk:

www.svenskakyrkan.se/kyrkoval/valresultat

kan du se valresultatet i Kyrkovalet 19/9 2021.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

I Kyrkovalet väljer du de personer som ska få förtroendet att styra kyrkan de kommande fyra åren. I Kyrkovalet 19/9 kan du rösta i tre val: Kyrkofullmäktige, Stiftsfullmäktige och Kyrkomötet.

Alla som är medlemmar i Svenska kyrkan, och som senast på valdagen den 19/9 2021 fyller 16 år, har en demokratisk möjlighet att påverka hur Svenska kyrkan ska styras. Att gå och rösta på dem som du bäst tror kan föra din talan i din församling, i stiftet och på nationell nivå är en unik möjlighet att få utrycka din åsikt. Alla som är röstberättigade ska ha fått ett röstkort till folkbokföringsadressen senast den 1 september 2021.

Din röst spelar roll! Vilka ska få ditt förtroende att fatta viktiga beslut i kyrkan de kommande fyra åren? Hur vill du att din kyrkoavgift ska användas?

All information om Kyrkovalet finns på Svenskakyrkan.se

Vimeofilm: Så funkar kyrkovalet och bestämmandet i Svenska kyrkan!

Fyra nomineringsgrupper i Vallentuna

I Vallentuna församling är det fyra nomineringsgrupper som ställer upp i Kyrkovalet i höst.  Varje nomineringsgrupp har fått svara på fyra frågor och här kan du läsa deras svar. Nomineringsgrupperna ansvarar själva för innehållet:

Centerpartiet

Hembygdens kyrka

Socialdemokraterna

Sverigedemokraterna

Information om resultatet efter förra kyrkovalet (2017)