Other languages with Google Translate

Vallentuna församling Besöksadress: Mathiasgården, Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Postadress: Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Telefon:+46(8)51186200 E-post till Vallentuna församling

Kontemplativ bön

- ett möte med Gud bortom orden

Meditation och mindfulness är begrepp som ofta associeras med österländska traditioner. Mindre känt är att den kristna mystika traditionen har egna djupa källor att ösa ur när det gäller stillhet och meditation. Ända från 200-talets ökenfäder och ökenmödrar har insikten funnits om den inre tystnadens omistliga betydelse för det andliga livet.

Välkommen att pröva en av de vägar som växt fram i den kristna kyrkan – den kontemplativa bönen. Vi följer de steg som den ungerske jesuitprästen Franz Jalics beskriver i boken ”De andliga övningarna i kontemplativ form” (Artos Förlag).

Inga förkunskaper behövs, men en positiv nyfikenhet och en öppenhet för Guds närvaro i ditt liv är grundläggande.

Vi möts i Kapellet (mitt emot Vallentuna kyrka) kl 16.30-17.45, tisdagar ojämna veckor med början den 24/9

då vi gör en grundlig introduktion. Vi avslutar terminen med en retreatdag lördag den 14/12 kl 10.00-16.30.

Anmälan och förfrågningar görs till Eva Cronsioe, präst.

e-post: eva.cronsioe@svenskakyrkan.se

Telefon: 08-511 862 38.

Sista anmälningsdag är den 20/9 2019.