En prästs händer med vatten läggs på ett litet barns huvud.

Drop in-dop

Önskar du bli döpt? Eller har ditt barns dop ännu inte blivit av? Välkommen till drop in-dop och dopkalas söndagen den 4 september kl 12.00-16.00 vid Vallentuna kyrka.

Vi startar september med en stor fest i Pärlans trädgård vid Vallentuna kyrka
med korvgrillning, fika, trevligt umgänge, hoppborg och mjukglass – som ett sätt
att fira dopets plats och betydelse i församlingen.

Drop in-dop är ett enkelt och helt kostnadsfritt alternativ där man, utan praktiska förberedelser, kan låta döpa sig eller sitt barn. Vi vill med detta sänka trösklarna till dopet och erbjuda en enkel men högtidlig dopgudstjänst i samband med församlingens dopkalas i Pärlans trädgård vid Vallentuna kyrka. Är ni flera i familjen eller sällskapet som vill döpas samtidigt så går det jättebra. Kom klädd som det passar dig/er.

När du kommer hit registrerar du dig hos vår kyrkoskrivare Anita (i Mathiasgården) och får då en ungefärlig doptid. Prästen har ett kort dopsamtal med dig strax innan dopet.
Därefter genomförs dopgudstjänsten i Vallentuna kyrka, i Kapellet eller i minikyrkan i Pärlans trädgård. Ni väljer själva om ni vill komma ensamma eller bjuda med några.

Några praktiska saker att tänka på:

Barn under 18 år behöver båda vårdnadshavarnas godkännande för att döpas (om det finns mer än en). Ta med undertecknat samtycke från vårdnadshavare som inte är med vid dopet.

Ta med giltig svensk ID-handling. Det gäller både vuxna som ska döpas och vårdnadshavare till barn under 18 år.

Om du är döpt i en annan kyrka eller samfund, så gäller det dopet i Svenska kyrkan och du kan inte döpas om, men du kan ändå bli medlem i Svenska kyrkan om du önskar.

Genom dopet blir den som döps medlem i Svenska kyrkan.

För mer info kontakta prästen Sarah Lantz, tfn: 08-511 862 04, sarah.lantz@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen