Blott en dag, ett ögonblick i sänder, vilken tröst vad än som kommer på. Låt oss noga tvätta våra händer och i bön vår värld omsluta så, att vi delar oron liksom smärtan, den som ökar nu för varje dag. Blott i tro, med hopp om våra hjärtan blir vår värld ett vi av alla jag. Psalm 249 "Blott en dag" med delvis ny text av Per Harling

Med anledning av coronaviruset

Här finns information som uppdateras kontinuerligt i takt med utvecklingen och nya beslut.

Med anledning av nya restriktioner angående covid-19 så anpassas  församlingens verksamhet efter dessa.

Tills vidare kan vi inte bjuda in till ”fysiska” gudstjänster i kyrkorna.
Vi fortsätter att livestreama gudstjänster från Vallentuna kyrka söndagar kl 11.00 på Facebook och på hemsidans startsida. Präst eller diakon finns på plats i kyrkan vissa söndagar.
Aktuella gudstjänster i Vallentuna församling

Vid dop och vigsel får endast åtta personer vistas i kyrkorummet, exklusive tjänstgörande.

Vid begravningar och urnnedsättningar finns ett undantag, där är maxantalet deltagare 20 personer, exklusive tjänstgörande.

Vallentuna kyrka är öppen för enskild andakt, med möjlighet att tända ljus, måndag-fredag kl 09.00-16.00, lördag kl 11.00-16.00, söndag kl 10.00-16.00. Morgonbön måndag-fredag 08.45..

De verksamheter som fortsatt är i gång är framförallt för barn födda från år 2002 (enl FHM:s riktlinjer). För info om övriga verksamheter vänligen kontakta respektive verksamhetsansvarig.

Du är inte ensam i din oro

Har du eller någon i din närhet behov av samtal, eller hjälp av annat slag, är du välkommen att kontakta oss präster eller diakonimedarbetare.

Familjerådgivningen är öppen, för tidsbokning ring tfn: 08-511 862 36.

Om du känner dig bara lite sjuk ber vi dig att stanna hemma.
Vi håller avstånd och tvättar våra händer.

Aktuell information om Coronaviruset

Folkhälsomyndigheten har aktuell information om Coronaviriset och de restriktioner som gäller.

Ring jourhavande präst 112

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Klicka på denna länk för mera information:

Svenska kyrkan i Coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer Svenska kyrkan inte in – vi ställer om!

Begravningar, bårhus och etik

I Vallentuna församling, och i andra församlingar som vi har kontakt med, fungerar begravningsverksamheten väl och vi har heller inga problem med förvaringen av de avlidna. Information om begravningar, bårhus och etik.

Har du några funderingar?
Välkommen att kontakta kyrkoherde Åsa Enerbäck Barklund.
Tfn: 08-511 862 22