Med anledning av coronaviruset

Här finns information som uppdateras kontinuerligt i takt med utvecklingen och nya beslut.

Från och med september börjar vi fira gudstjänst i Vallentuna kyrka söndagar kl 11.00. För aktuella uppgifter om gudstjänster, se under Gudstjänst på hemsidans startsida. OBS! Alla gudstjänster under hösten livestreamas även på församlingens Facebooksida.

Vi vill  betona att det maxantal på 35 personer som vi tidigare satt för
Vallentuna kyrka fortsatt gäller, dock kan dispens ges vid särskilda tillfällen
För Frösunda och Markim gäller 20 personer. Inga förrättningar i Orkesta kyrka.

Vandra med varandra
Under hösten möts vi och går en kortare promenad i närområdet - på respektfullt avstånd - och avslutar för den som vill med en kopp kaffe eller te utomhus.

Välkommen följande tider och platser:
Måndagar kl 10.00, start vid Vallentuna kyrka.
Torsdagar kl 13.00, start vid Bällstabergslokalen vid Bällstabergs torg.
För mer info ring Maywor: 08-511 862 03.

Vallentuna kyrka är öppen för enskild andakt, med möjlighet att tända ljus, måndag-fredag kl 09.00-16.00, lördagar kl 11.00-16.00, söndagar kl 10.00-16.00.

Mathiasgården är forsatt stängd för allmänheten.

Du är inte ensam i din oro
Har du eller någon i din närhet behov av samtal, eller hjälp av annat slag, är du välkommen att kontakta oss präster eller diakonimedarbetare.
Familjerådgivningen är öppen, för tidsbokning ring tfn: 08-511 862 36.

Har du symtom på luftvägsinfektion/förkylning ber vi dig att stanna hemma. Likaså vädjar vi till dig som tillhör någon riskgrupp, eller har fyllt 70 år att avvakta med besök.

För aktuell information om coronaviruset se denna länk:
www.folkhalsomyndigheten.se

Ring jourhavande präst 112
Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.
Klicka på denna länk för mera information: https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/ring

Via denna länk finns information om Svenska kyrkan i coronatider: https://www.svenskakyrkan.se/corona

Via denna länk finns info om begravningar, bårhus och etik

Har du några funderingar är du välkommen att kontakta mig:
Åsa Enerbäck Barklund, kyrkoherde, telefon: 08-511 862 22.