Med anledning av coronaviruset

Tills vidare ställer vi om. Här finns information som uppdateras kontinuerligt i takt med utvecklingen och nya beslut. Se även "Sommar i kyrkan" med aktuell info om verksamheter och gudstjänster för sommaren.

Vandringsgudstjänster
Från och med söndag 28/6 firar Vallentuna församling öppna gudstjänster igen. Vi träffas kl 11 utanför Vallentuna kyrka och firar tillsammans en utomhusgudstjänst. Någon söndag vandrar vi ner till vattnet tillsammans, en annan söndag firar vi kanske i örtagården, allt beroende av vilka som samlas. Gör vädret det omöjligt att fira utomhus, håller vi avståndet och firar gudstjänst i kyrkan. Varmt välkommen till Vallentuna kyrka varje söndag kl. 11.00 hela sommaren!

Vi vill ändå här betona att det maxantal på 35 personer som vi tidigare satt för
Vallentuna kyrka fortsatt gäller, dock kan dispens ges vid särskilda tillfällen
(konfirmationerna i sommar är sådana tillfällen, men maxantalet på 50 personer
får inte överskridas). För Frösunda och Markim gäller 20 personer. Inga förrättningar i Orkesta kyrka.

Vallentuna kyrka är öppen för enskild andakt, med möjlighet att tända ljus, måndag-fredag kl 09.00-16.00, lördagar kl 11.00-16.00, söndagar kl 10.00-16.00. Under juli månad är Vallentuna kyrka även vägkyrka. Personal och enkel servering finns i Sommarcafét i Klockargårdens trädgård (t o m kl 15.00).

Du är inte ensam i din oro
Har du eller någon i din närhet behov av samtal, eller hjälp av annat slag, är du välkommen att kontakta oss präster eller diakonimedarbetare.
Familjerådgivningen är öppen, för tidsbokning ring tfn: 08-511 862 36.

Har du symtom på luftvägsinfektion/förkylning ber vi dig att stanna hemma. Likaså vädjar vi till dig som tillhör någon riskgrupp, eller har fyllt 70 år att avvakta med besök.

För aktuell information om coronaviruset se denna länk:
www.folkhalsomyndigheten.se

Ring jourhavande präst 112
Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.
Klicka på denna länk för mera information: https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/ring

Via denna länk finns information om Svenska kyrkan i coronatider: https://www.svenskakyrkan.se/corona

Via denna länk finns info om begravningar, bårhus och etik

Har du några funderingar är du välkommen att kontakta mig:
Åsa Enerbäck Barklund, kyrkoherde, telefon: 08-511 862 22.