Med anledning av coronaviruset

Här finns information som uppdateras kontinuerligt i takt med utvecklingen och nya beslut.

Med anledning av de nya restriktioner som regeringen lagt fram den 16/11 så anpassas nu församlingens verksamhet efter dessa.

Under perioden 24/11- 22/12 firar vi inte gudstjänst i kyrkorna.
Vi fortsätter att livestreama gudstjänster från Vallentuna kyrka söndagar kl 11.00 på Facebook. Onsdagar kl 19.00 sänds en andakt på Facebook.

Vid dop och vigsel får endast åtta personer vistas i kyrkorummet, exklusive tjänstgörande.
Vid begravningar och urnnedsättningar finns ett undantag, där är maxantalet deltagare 20 personer, exklusive tjänstgörande.

Vallentuna kyrka är öppen för enskild andakt, med möjlighet att tända ljus, måndag-fredag kl 09.00-16.00, lördag kl 11.00-16.00, söndag kl 10.00-16.00. Morgonbön måndag-fredag 08.45.

Präst eller diakon finns på plats i kyrkan varje söndag mellan 12.00-14.00.
Kyrkorna i Markim, Orkesta och Frösunda är öppna under adventstidens inplanerade gudstjänsttider.

De verksamheter som fortsatt är i gång är framförallt för barn födda från år 2005 (enl FHM:s riktlinjer). För info om övriga verksamheter vänligen kontakta respektive verksamhetsansvarig.

Vandra med varandra
Måndagar kl 10.00, start vid Vallentuna kyrka och torsdagar kl 11.00, start vid Bällstabergslokalen. Vi möts och går en kortare promenad i närområdet - på respektfullt avstånd - och avslutar för den som vill med en kopp kaffe eller te utomhus.

Du är inte ensam i din oro
Har du eller någon i din närhet behov av samtal, eller hjälp av annat slag, är du välkommen att kontakta oss präster eller diakonimedarbetare.
Familjerådgivningen är öppen, för tidsbokning ring tfn: 08-511 862 36.

Om du känner dig bara lite sjuk ber vi dig att stanna hemma.
Vi håller avstånd och tvättar våra händer.

För aktuell information om coronaviruset se denna länk:
www.folkhalsomyndigheten.se

Ring jourhavande präst 112
Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.
Klicka på denna länk för mera information: https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/ring

Via denna länk finns information om Svenska kyrkan i coronatider: https://www.svenskakyrkan.se/corona

Via denna länk finns info om begravningar, bårhus och etik

Har du några funderingar är du välkommen att kontakta kyrkoherden:
Åsa Enerbäck Barklund, telefon: 08-511 862 22.