Blott en dag, ett ögonblick i sänder, vilken tröst vad än som kommer på. Låt oss noga tvätta våra händer och i bön vår värld omsluta så, att vi delar oron liksom smärtan, den som ökar nu för varje dag. Blott i tro, med hopp om våra hjärtan blir vår värld ett vi av alla jag. Psalm 249 "Blott en dag" med delvis ny text av Per Harling

Vi öppnar upp - försiktigt

Från och med 1 juni firar vi gudstjänst i våra kyrkor igen!

Från och med 1 juni infördes lättnader av vissa coronarestriktioner. Det innebär att vi äntligen kan samlas i större antal personer för gudstjänster, kyrkliga handlingar och gemenskap. Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekomendationer.

Max antal deltagare för respektive kyrka exkl. tjänstgörande:
Vallentuna kyrka: 65
Frösunda kyrka: 40
Markims kyrka: 30
Orkesta kyrka och Kapellet: 15

Välkommen att boka dop och vigsel - se hemsidans startsida.

Aktuella gudstjänster i Vallentuna församling

Vallentuna kyrka är öppen
för enskild andakt, med möjlighet att tända ljus, måndag-fredag kl 09.00-16.00, lördag kl 11.00-16.00, söndag kl 10.00-16.00. Morgonbön måndag-fredag 08.45.

De verksamheter som fortsatt är i gång är framförallt för barn födda från år 2002 (enl FHM:s riktlinjer). För info om övriga verksamheter vänligen kontakta respektive verksamhetsansvarig.

Du är inte ensam i din oro

Har du eller någon i din närhet behov av samtal, eller hjälp av annat slag, är du välkommen att kontakta oss präster eller diakonimedarbetare.

Familjerådgivningen är öppen, för tidsbokning ring tfn: 08-511 862 36.

Om du känner dig bara lite sjuk ber vi dig att stanna hemma.
Vi håller avstånd och tvättar våra händer.

Aktuell information om Coronaviruset

Folkhälsomyndigheten har aktuell information om Coronaviriset och de restriktioner som gäller.

Ring jourhavande präst 112

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Klicka på denna länk för mera information:

Svenska kyrkan i Coronatider

I tider av oro och kris kan vi behöva mötas och få stöd och hjälp av varandra i ännu större omfattning än vanligt. Därför ställer Svenska kyrkan inte in – vi ställer om!

Har du några funderingar?
Välkommen att kontakta kyrkoherde Åsa Enerbäck Barklund.
Tfn: 08-511 862 22