Meny

Med anledning av coronaviruset

Tills vidare ställer vi om. Alla verksamheter är pausade och vi gör uppehåll i gudstjänstfirandet i våra kyrkor. Här finns information som uppdateras kontinuerligt i takt med utvecklingen och nya beslut.

Biskop Andreas Holmberg uppmanar alla församlingar i Stockholms stift att tills vidare INTE kalla samman till offentliga gudstjänster där människor fysiskt samlas i kyrkorummet vid en bestämd tidpunkt. I nuläget omfattas inte dop, vigslar eller begravningar.
Detta utmanar oss till att tänka kreativt, så håll utkik här på hemsidan samt på församlingens Facebooksida framöver.

Vallentuna kyrka är öppen för enskild andakt, med möjlighet att tända ljus, söndag-fredag kl 08.45-16.00, lördagar kl 11.00-16.00.

Du är inte ensam i din oro 
Har du eller någon i din närhet behov av samtal, eller hjälp av annat slag, är du välkommen att kontakta oss präster eller diakonimedarbetare.

Har du symtom på luftvägsinfektion/förkylning ber vi dig att stanna hemma. Likaså vädjar vi till dig som tillhör någon riskgrupp, eller har fyllt 70 år att avvakta med besök. Vi är många som möts och vistas i lokalerna och det är ytterst viktigt att tänka på en god handhygien och inte hälsa på varandra med handslag, utan på det sätt som vi i dessa dagar rekommenderas att göra.

För aktuell information om coronaviruset se denna länk:
www.folkhalsomyndigheten.se

Ring jourhavande präst 112
Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 17-08, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam.
Klicka på denna länk för mera information: https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/ring

Via denna länk finns information om Svenska kyrkan i coronatider: https://www.svenskakyrkan.se/corona

Via denna länk finns info om begravningar, bårhus och etik

Har du några funderingar är du välkommen att kontakta mig:
Åsa Enerbäck Barklund, kyrkoherde, telefon: 08-511 862 22.