Ett luciatåg går sjungande in genom en dörr.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Luciahögtid

i Forsbacka kyrka

Luciahögtid
Luciatåg och körsång. Luciakören (barnkören i Forsbacka) och Forsbacka kyrkokör. Insamling till Acts julinsamling*
Forsbacka kyrka, tisdag 13 december 18.00

*Act, Svenska kyrkans julinsamling för alla flickors rätt till ett värdigt liv. I fokus står flickors rätt till ett värdigt liv. Flickor utsätts för diskriminering och orättvisor, bara för att de föds som flickor.

Luciamanifest för alla flickors rätt till ett värdigt liv
Legenden om Lucia berättar om en flicka från Syrakusa på Sicilien. Hon levde på 300-talet och hon protesterade mot att bli bortgift. Hon hävdade rätten till sin egen kropp, sin tro och sina egna val. Lucia bröt mot förväntningarna att hon skulle lyda och underkasta sig. Idag minns vi den kraft som Lucialegenden manifesterar och tänker på alla dem som fortfarande kämpar för sina rättigheter.

Alla människor är olika men har ett lika okränkbart värde. Inom varje enskild individ finns ett ljus. Vi tror på dess värme och på att låta ljuset fortsätta stråla, starkare för varje dag. Var med i kampen för varje flickas rätt till ett värdigt liv.

Tacksam för din gåva, Luciamanifest, swisha till: 900 12 23

Foto: True North /Ikon