Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Kyrkan i Coronatid

Pandemin fortsätter att påverka oss, men mitt i allt fortsätter ändå livet. Nu börjar förberedelserna för att kunna återgå till ett mer normalt läge. Här får du veta mer på vilket sätt Valbo-Hedesunda pastorat agerar. Har du frågor är du naturligtvis välkommen att höra av dig!

Verksamhetsstarterna har skjutits fram en del, men vår ambition är att starta upp allt som vanligt så fort det går att göra på ett säkert sätt. Vad som gäller just din eller dina barns verksamhet kan du hitta på respektive undersida. Vi följer självklart utvecklingen i samhället och rekommendationer från myndigheterna, vilket innebär att vi kan behöva ompröva beslut. Vi uppdaterar alltid via vår hemsida och i våra sociala kanaler.

Lättnader i besöksantal 1 juli
Sedan den 1 juli -21 är det möjligt att samlas fler än 50 personer i Valbo och Hedesunda kyrka.

I enlighet med de lättade restriktionerna finns våra församlingshem nu tillgängliga att boka för dopkaffen, minnesstunder och bröllop.
Observera att detta är enligt gällande restriktioner. Reglerna kan komma att ändras.

• Valbo församlingshem: max 30 personer

• Hedesunda församlingshem: max 50 personer

• Forsbacka samlingssal: max 40 personer

• Mikaelsgårdens stora sal: max 50 personer

För kyrkorna gäller:

• Valbo kyrka: max 100 personer

• Hedesunda kyrka: max 160 personer

• Forsbacka kyrka: max 40 personer

• Ansgariikyrkan: max 30 personer

Högst åtta personer får sitta tillsammans i såväl kyrkbänk som vid bord och det ska vara minst 1m åt alla håll mellan alla sällskap.

För mer information: