Somrigt med Eivy

Tisdag 5 juli 20.00 i Vadstena klosterkyrka

Eivy vokalensemble består av Linnéa Hesselstrand, Kajsa Ekstener, Elise Malmström, och Klara Wising. Vokalensemblen sjunger egenskriven musik och kända melodier i nya arrangemang där de rör sig mellan folkliga toner, populärmusik, visor och koraler. Medlemmarna i Eivy kommer alla från Göteborgsområdet förutom Linnéa som är uppväxt i Vadstena. De träffades under sina studier på Högskolan för scen och musik i Göteborg och bildades på initiativ av Linnéa och Kajsa. Vännerna sökte tillsammans ett sammanhang att få musicera i och den vokala musiken kändes given för båda. Elise och Klara var snabba med att hänga på då de också kände en längtan efter att sjunga med andra och tillsammans utforska den vokala musiken.

Eivy vokalensemble bjuder på både egen musik och sånger av andra vokalgrupper som till exempel Kraja och The Wailin’ Jennys. Vokalensemblen arrangerar också kända vismelodier såsom Jag vet en dejlig rosa och Tula hem och tula vall, men har på repertoaren även låtar som Til deg av Marthe Wang. Det egenskrivna materialet är skrivet av Kajsa som gärna utforskar det folkliga tonspråket med borduner och täta klanger. Sångerna handlar bland annat om att njuta av det vackra naturen har att ge och att se det fina som finns i vänskapsrelationer. I många av låtarna är melodierna i centrum medan andra stärks av text. Den vokala musiken varieras även av instrumentala inslag från piano och klarinett. Eivy vokalensemble hoppas med sin musik kunna bidra med en rofylld stund för den som lyssnar.

Tisdagen den 5 juli klockan 20.00 ger Eivy vokalensemble en sommarkonsert i Vadstena klosterkyrka.