Sjung hennes sånger!

Tisdag 28 juni 20.00 i Vadstena klosterkyrka

I konserten Sjung hennes sånger! tisdagen den 28 juni klockan 20.00 i Vadstena klosterkyrka får vi tillsammans med  Lovisa Huledal och Filip Michalak lära känna de svenska kvinnor och deras europeiska kollegor som från det tidiga 1800-talet till mitten på 1900-talet komponerade en mängd bidrag till vår sångskatt. Vi får lyssna till romanser av  C Ridderstolpe, F Hensel Mendelssohn, C Schumann, L Viardot, L Netzel, E Andrée, H Munktell, C Chaminade, A Mahler, A Tegnér och N Boulanger. Filip Michalak har redan etablerat sig som en framstående pianist och har framträtt som solist i Norden, Tyskland, England, Polen och Schweiz samt är medlem av “The Keyboard Charitable Trust” i London. Han har deltagit i många prestigefulla tävlingar och bland annat vunnit första pris i “The Chopin Prize Competition”. Lovisa Huledal har studerat på Kungl. musikhögskolan i Stockholm, Conservatorio di musica i Milano och Hochschule für Musik i Karlsruhe. Idag arbetar hon som solist och ensemblesångerska främst i Sverige och Tyskland och rör sig enkelt mellan opera, romanssång och sakral musik som sträcker sig från tidig barock till nutida musik. I sommar medverkar hon i Vadstena-Akademiens produktion av operan Il colore fa la regina av C F Pollarolo där hon sjunger rollen som prins Arieno. Lovisa är utsedd till Christina Nilsson-stipendiat 2022.