Pilgrimsresa till Loreto

Anmälan, information och tips 16-24 juni

Anmälan till Loreto! Anmälan görs tillsammans med med målman! Fyll i era kontaktuppgifter nedan senast 15 april. Pilgrimsresan har ett pris i intervallen 1500-2900 kr och då ingår det mesta! Vad gäller prissättningen så tänker vi att beroende på var man är i livet så ser de ekonomiska förutsättningarna olika ut. Här finns alltså en valmöjlighet på hur mycket du vill betala och har du möjlighet till att lägga lite mer så tar vi tacksamt emot det.Pilgrimsresans ordinarie pris är ca 4900 kr. Denna pilgrimsresa är alltså redan kraftigt rabatterad av kyrkan. Om du behöver åka med utan kostnad så löser vi det med hjälp av gåvor och de ungdomsdiakonala medel som finns i en fond. Ta kontakt med Peter om det! Mat på ned- och hemresan står du för själv samt någon lunch under veckan. Deltagaravgiften sätts in på bankgiro 156-2487 senast 30 april. Märk med Loreto och namn.

LORETO

Pilgrimsresan är för dig som är konfirmand. Den är helt frivillig!

Avfärd, vägen och målet

SÖNDAG 16 JUNI
8.45 samling och packning av bussen vid Rödtornet.
9.00 sändningsbön.
9.15 avfärd.

Vi stannar och rastar, äter och firar gudstjänst under resans gång. Vi åker via Helsingborg-Helsingör och Gedser - Rostock, där vi äter kvällsmat. Ett nattstopp görs vid autobahn och sedan kryper vi till kojs i bussen som rullar hela natten.

MÅNDAG
När vi vaknat på bussen, stannar vi till i de Italienska Alperna och äter frukost och firar mässa. Sedan rullar vi och äter lunch på Bolognaslätten.
Efter en lite lång busstur så kommer vi bli inkvarterade i 5-7 bäddsrum. Rummen håller god italiensk standard och det finns toalett och dusch på de flesta av rummen. Vi äter middag tillsammans och efter en liten rundvandring på centret är det dags att krypa i säng.

Preliminärt dagsprogram
8.30 morgonbön.
9.00 frukost.
9.30-12.30 workshops.
13.00 lunch.
13.30 siesta=fritid.
17.30 dagens tema/ workshops i smågrupper.
19.00 middag.
20.00-21.00 olika teman i smågrupper.
21.00 kvällsbön.
23.00 ligger man i sin säng och det råder tystnad på hela centret!

Utflykter och Pilgrimsvandring
Bad
Under siestan finns möjlighet att följa med till stranden och bada, sola och ta det lugnt under några timmar. Något som är viktigt är att vi håller ihop på stranden och att ingen ger sig iväg på egna strövtåg.

Pilgrimsvandring till ”The Holy house”
En Pilgrimsvandringvandring upp till den mäktiga basilikan (inte kryddan utan kyrkan) i Loreto. I stadens hjärta ligger basilikan som inrymmer vad man tror är Marias hus i Nasaret, ditflyttat genom transport av stenar under medeltiden. Här finns tre väggar med stenar från Nasaret. Loreto kallas därför ibland ”det andra Nasaret”.

Tavullia - vår vänförsamling
Här möter vi våra vänner i den lilla bergsbyn. Vi gör en kort pilgrimsvandring tillsammans med Tavullias ungdomar till deras CASA och äter även lunch någonstans i byn.

Assisi – staden vid och på bergsluttningen
Assisi har blivit en plats för både inspiration och vila. Assisi är en liten stad i ett otroligt vackert landskap, Umbrien, i mellersta Italien. Assisi ligger ca två-tre timmars resa inåt land från Loreto. Assisi var den helige Franciskus och Sankta Klaras fasta plats på jorden i skiftet 1100-1200 tal. Här växte de upp och levde sina liv. Här fann de sin tro på att Gud ville något med dem och här tog de sina viktiga beslut. Då var Assisi en liten ort – nu har den växt något – men sedan dess har staden präglats av Franciskus och Klaras möten med livet, Gud och sig själva. Lunch på egen hand ( betala själv). Men vill ni ha koll på var ni hittar bästa glassen och pizzan, tveka inte att fråga Peter om vägen!

SÖNDAG 23 JUNI
8.00 Frukost
9.00 Rullar bussen hemåt och vi beräknas vara hemma efter ca 30 timmar!

Förhållningssätt och regler
För att kunna göra en sådan här resa så måste vi självklart veta vad som gäller och vad vi har att förhålla oss till på resan.

På bussen gäller: Bälte på hela tiden, skräp i påsar, dryck med skruvkork, inga burkar, musik och film i lurar och padda, inga nötter, då det finns allergiker, passa tider när vi rastar.

Rummen är vår privata zon. Endast de som bor på rummet får vara på rummet.

Tystnad råder kl 23.00-6.30. Gäller både på buss och i Loreto. Vi är gäster på centret och det bor andra gäster här också.

Alla deltar i programmet.

Ingen lämnar centret utan tillåtelse.

Absolut nolltolerans gäller för tobak, energidryck, alkohol och droger.

Packlista
Huvudpackning som du får tillgång till när vi kommer fram. Denna packning kommer du inte åt under bussresan. Packa huvudpackning i trunk eller mjuk resväska. Vi är på pilgrimsresa, inte någon modevisning och du ska inte flytta hemifrån. Med detta menar vi, att det inte finns hur mycket plats som helst, i bussens bagageutrymme!

Sängkläder: lakan, örngott, påslakan.
Kläder efter väder. Det kan regna i Italien också. Klädkod som gäller när vi besöker kyrkor eller kapell: Byxa eller kjol som täcker knäna, samt överdel som täcker axlar.
Badkläder och strandhandduk.
Bra vandringskor, typ gympadojor. Lämna conversen hemma när vi ska ut på vandring!
Duschhandduk, schampo och sånt.
Bibel. Ni som inte fått er bibel får en på plats!

Inne i bussen:
Pass.
Eu-försäkringskort (beställ hos försäkringskassan).
Fickpengar till några luncher, glass och sånt.
Hygienartiklar: tandborste, liten handduk…
Kudde.
Tunn filt, typ fleece.
Sköna kläder. Bussen kommer att vara vårt hem i ca 30 timmar.
Öronproppar.
Bok.
Musik och hörlurar.
Husapotek.
Matsäck på vägen ner. Res billigt och ladda kylväskan.
Nalle.

Frågor?