Vadstena och Dals församlingar Besöksadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Postadress: BOX 177, 59224 VADSTENA Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar Webbplats

Konserter

Jesus Christ Superstar, kammarmusik eller Gatans kör? Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang och bidrar till ett levande kulturliv.

Jesus Christ Superstar

Vadstena Gospelkör
Jill Svensson, Jan Olsson & Peter Högberg, solister
Niklas Hakegård piano, Anders Gårdstrand bas, Mathias Abrahamsson trummor
Torbjörn Ahlund, reflektioner
Camilla Wellborg Käck, dirigent
Konsertversion med sånger ur musikalen Jesus Christ Superstar
Söndag 2 april 18.00
VADSTENA KLOSTERKYRKA

Jills Svensson, Jan Olsson och Peter Högberg är solister i Jesus Christ Superstar.

Jill Svensson är född 1995 i Huskvarna. 9-årig grundskoleutbildning, varav 3 år med musikinriktning. Hon vann Talang 2010 som gick i TV 4, har turnerat runt hela Sverige med bl.a Kalle Moraeus, Darin, Timoteij, Jessica Andersson, mm. Hon har även sjungit med Christer Sjögren på hans Frank Sinatra-konsert.

Jan Olsson har musiklärarexamen och sångpedagogutbildning från Musikhögskolan vid Örebro Universitet och har studerat klassisk sång på Skara Stifts Folkhögskola. Han jobbar för närvarande på Kulturskolan och Fritidscentrum i Vadstena. Jan sjöng rollen som Jesus i JCS första gången 2008 i Linköping och har gjort Jesus, Herodes, Pilatus och Caiaphas i en konsertversion av musikalen i Boxholm vid 2 tillfällen. För närvarande är han gitarrist i Soulbabes samt ofta anlitad sångare och gitarrist.

Peter Högberg är sångare och gitarrist född 1971 Han arbetar till vardags som folkbildningssamordnare. Han har gått på Musikpedagogisk linje i Motala och studerat på MI "Musicians institute of Technology" i  Hollywood, Californien.

konsertkollekt

Vi har fri entré till samtliga konserter (utom i undantagsfall) men för att konsertverksamheten ska kunna fortsätta ha den omfattning och kvalitet som den har idag, är vi beroende av att konsertbesökarna ger en generös gåva. Har du inga pengar är du välkommen ändå och har du råd med mer får du gärna ge mer, men vi rekommenderar att du ger ungefär 90 kr i kollekt till musikverksamheten på något av följande sätt:

Kontant till värdarna vid utgången.

Med kort i Klosterkyrkans e-kassa.

Med Swish till musikverksamheten 123 593 55 72.

The Crucifixion av John Stainer
Vadstena kyrkokör, Georg Källström tenor, Tobias Nyström bas, Daniel Larsson orgel, Beatrice Paping dirigent
Söndag 9 april 18.00

Körkonsert