Klingande trumpet

Tisdag 9 augusti 20.00 i Rogslösa kyrka

Tisdagen den 9 augusti klockan 20.00 har du en fantastisk möjlighet att höra världstrumpetare Jan Gustavsson tillsammans med organist Beatrice Paping ge en konsert i Rogslösa kyrka med titeln Klingande trumpet. Jan är född och uppvuxen i Vadstena och började att spela trumpet för Birger Edlund som elvaåring. Han har studerat vid Folkliga musikskolan i Motala, på Musikhögskolan i Göteborg och vid Chicago Symphony Orchestra, och han har spelat i symfoniorkestrar världen över och haft otaliga solouppdrag. Han har spelat under dirigenter som Sixten Ehrling och operastjärnor som Placido Domingo. Säsongen 2012-13 Jan solotrumpetare i Staatskapelle Berlin och han har varit gästlärare vid Fudaction Barenboim-Said i Sevilla samt vid Rostock Hochschule fûr Musik. Numera bor Jan Gustavsson i Medevi tillsammans med familjen.