Vigsel i Linnéträdgården i Uppsala, juli 2020

Drop-in-vigsel

Vill ni gifta er? Välkommen till Vadstena klosterkyrka lördag 19 juni 13.00-18.00.

Hur går en drop-in-vigsel till?

Drop-in-vigsel är enkelt och kravlöst. Det är inte en löpande band-vigsel utan högtidligt och fint. Med detta alternativ slipper ni inbjudningskort, hyra lokal etc. Ni behöver inte planera eller boka vigsel i förväg.

I kyrkan möter ni präst och musiker och vigseln föregås av ett samtal då ni pratar om vigselgudstjänsten och väljer psalm och musik.

Efter vigseln bjuder församlingen på bröllopsfika. Allt är kostnadsfritt. Ni behöver inte bo i Vadstena eller Dal för att gifta er här men minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.

Om ni funderar på drop-in-vigsel, tänk på det här!

Ni behöver ta med en giltig hindersprövning som beställs hos Skatteverket (var ute i god tid), samt giltiga legitimationer och minst en ring. Har du frågor kontakta gärna präst Jacob Ottoson, telefon 0143-24979.

Vill du veta mer om vad en vigsel  innebär gå in på svenskakyrkan.se/vigsel.