Foto: Kristina Strand Larsson/Ikon

Drop-in-dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller kanske dig själv? Drop-in-dopet den 14 november är framflyttat. Datum är ej satt.

Drop in-dopet erbjuder ett enkelt sätt där du och/eller ditt barn kan bli döpt. Dopet sker i Svenska kyrkans ordning och allt ordnas på plats. Drop-in-dop kräver ingen föranmälan. Den enda som behövs är personnummer och båda vårdnadshavarnas underskrift om den som ska döpas är under 18 år.

I Bibeln berättas det om att det i begynnelsen fanns vatten och att det ur vattnet skapades liv. Så är det också med en människa. Hon tillbringar tiden fram till sin födelse i vatten. Utan vatten kan inget liv finnas. Därför är vatten ett livets tecken.

Församlingen står för präst, musik och ser till att det blir en fin dopdag för dig och dina gäster. Vi bjuder även på festlig fika i Trossboden bredvid Klosterkyrkan. Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan delta.

Välkommen!

KOMMANDE DROP-IN-DOP

I nuläget finns inget datum för drop-in-dop.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta pastorsexpeditionen, telefon 0143-298 50, e-post vadstena.pastorat@svenskakyrkan.se.