Foto: Kristina Strand Larsson/Ikon

Drop-in-dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller kanske dig själv? Välkommen till Vadstena klosterkyrka lördag 19 juni 13.00-18.00.

KOMMANDE DROP-IN-DOP

19 juni 13.00-18.00 i Vadstena klosterkyrka

Hur går ett drop-in-dop till?

Drop-in-dop är enkelt och kravlöst. Det är inte ett löpande band-dop utan högtidligt och fint. Med detta alternativ slipper du inbjudningskort, hyra lokal, köpa tårtor etc. Du behöver inte planera eller boka dopet i förväg.

I kyrkan möter du präst och musiker och dopet föregås av ett samtal med prästen då ni pratar om dopgudstjänsten och väljer psalm.

Efter dopet bjuder församlingen på dopfika. Allt är kostnadsfritt. Du behöver inte bo i Vadstena eller Dal för att döpa dig här.

Är dop bara för små barn?

Nej, alla är välkomna att döpa sig, både barn, ungdomar och vuxna.

Om du funderar på drop-in-dop, tänk på det här!

Om den som ska döpas är under 18 år krävs vårdnadshavares medgivande och om inte alla vårdnadshavare är närvarande behövs skriftligt godkännande. Är du vuxen och ska döpas ta med giltig legitimation.

Det finns inget krav på dopklänning det går lika bra att bli döpt i vanliga kläder. Men dopklänning för barn finns att låna om så önskas.

Har du frågor kontakta gärna präst Jacob Ottoson, telefon 0143-24979.

Drop in-dopet erbjuder ett enkelt sätt där du och/eller ditt barn kan bli döpt. Dopet sker i Svenska kyrkans ordning och allt ordnas på plats. Drop-in-dop kräver ingen föranmälan. Den enda som behövs är personnummer och båda vårdnadshavarnas underskrift om den som ska döpas är under 18 år.

I Bibeln berättas det om att det i begynnelsen fanns vatten och att det ur vattnet skapades liv. Så är det också med en människa. Hon tillbringar tiden fram till sin födelse i vatten. Utan vatten kan inget liv finnas. Därför är vatten ett livets tecken.

Församlingen står för präst, musik och ser till att det blir en fin dopdag för dig och dina gäster. Vi bjuder även på festlig fika i Trossboden bredvid Klosterkyrkan. Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan delta.

Välkommen!