Vadstena och Dals församlingar Besöks- och postadress: Gräsgatan 31, 59230 Vadstena Telefon: +46(143)29850 E-post till Vadstena och Dals församlingar

Ledare

Jag vill bli ledare 2017-2018! Som ledare i vår församling är du beredd på att ta extra ansvar i olika projekt, t.ex. konfirmandträffar och läger. Alla som väljer att bli ledare får utbildning och en fördjupningsresa.

Efter konfirmationen är det inte slut, det är kanske här det börjar. Här tar man till exempel ett större ansvar för konfirmanderna och är med under konfirmandpassen eller finns med och roddar kring temamässorna eller andra gudstjänster. Tillsammans med andra tar man alltså ansvar för olika saker i hela församlingen, t.ex. dela ut nattvard, ansvara på CASA, rodda, spela musik, fixa mat, dela ut kyrkporten, snickra...
När vi ses försöker vi ordna det så att alla kan bidra med något. En del överträffar sig själva och vågar nytt. Det viktigaste är att vara en bra förebild och att vara sig själv. Kanske följer du med på pilgrimsresorna och har ett utökat ansvar där.

Ju längre tiden går så får du möjlighet att ta ytterligare ansvar. Det kan kanske betyda ett volontärsskap i Klosterkyrkan, men sånt kommer efterhand när man vuxit i sin roll. Man får också möjlighet att fördjupa sin tro och utbilda sig i hur man leder ett konfirmandpass. Det finns också ett ungdomsråd som är anknytet till Svenska kyrkans unga som vi ser som en självklarhet att vara med i!

Uppgifter om målsman