Konfirmandresa till Loreto
Foto: Peter Wigren

CASAkonfirmand

Konfirmand i Vadstena och Dal 2020-2021! Här kan du läsa om hur det är att konfirmera sig som tonåring.

Hej! Vad roligt om just du vill bli konfirmand hos oss!

Uppstart 29-30/8. Kika in i kalendern så får du mer info!

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och av dig. Om du går i nian, på gymnasiet eller är vuxen och känner att du missat något, så är du också välkommen att konfirmera dig och vara med i verksamheten. Vill du starta tidigare så har påsläpp i åk 7

Här nedan tänkte vi förklara (på ett ungefär) vad som ingår i ett konfirmandår. Det vi strävar efter är att du ska få upptäcka hela kyrkan och se de olika grenar som finns här. Under hela året finns det möjlighet att testa olika saker som till exempel frukost, mässor, utdelning av Kyrkporten mm och vi tänker att att du provar på lite olika spår för att kunna bilda din egen uppfattning om vad kyrka är (inte bara själva byggnaden alltså).
Vi brukar börja med ett uppstartsläger ihop plus en övernattning på he(m)lig plats. Läger och pilgrimsresor ser vi som ett viktigt inslag. Ibland behöver man komma iväg och upptäcka nya saker både på det yttre och inre planet. Men även läger på hemmaplan är det som bygger gemenskap. Läs mer om detta i kalendern.
Under årets gång har vi frukost några gånger i veckan
En fredag i månaden och några söndagar under året ses vi. Vi brukar även äta tillsammans. Som konfirmand kan du tillsammans med andra unga i kyrkan vara med och påverka, du kanske kan sjunga och spela, ha låtförslag, skriva en reflektion, vara med och rodda eller dela ut nattvard om du vill! Annars går det superbra att delta i mässan genom att bara närvara. 

Allt går ju självklart inte att få ner på denna sida, så kom och prova! Det spelar ingen roll om du är döpt eller ej, alla får ta del av konfirmandåret. Om du inte är döpt och vill konfirmeras så sker det i samband med konfirmationen. 

 

Vill du veta mer om konfirmation i Svenska Kyrkan? Kolla in svenskakyrkan.se

Anmälan

Uppgifter om målsman