Konfirmandresa till Loreto
Foto: Peter Wigren

CASAkonfirmand

Konfirmand i Vadstena och Dal 2021-2022

Hej! Vad roligt om just du vill bli konfirmand hos oss!

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och av dig. Om du går i nian, på gymnasiet eller är vuxen och känner att du missat något, så är du också välkommen att konfirmera dig och vara med i verksamheten. Vill du starta tidigare så har påsläpp i åk 7

Här nedan tänkte vi förklara (på ett ungefär) vad som ingår i ett konfirmandår. Det vi strävar efter är att du ska få upptäcka hela kyrkan och se de olika grenar som finns här. Under hela året finns det möjlighet att testa olika saker som till exempel frukost, mässor, utdelning av Kyrkporten mm och vi tänker att att du provar på lite olika spår för att kunna bilda din egen uppfattning om vad kyrka är (inte bara själva byggnaden alltså).
Vi brukar börja med ett uppstartsläger ihop plus en övernattning på he(m)lig plats. Läger och pilgrimsresor ser vi som ett viktigt inslag. Ibland behöver man komma iväg och upptäcka nya saker både på det yttre och inre planet. Men även läger på hemmaplan är det som bygger gemenskap. Läs mer om detta i kalendern.
Under årets gång har vi frukost några gånger i veckan
En fredag i månaden och några söndagar under året ses vi. det vi kallar för ”Artontjugosju hos mig” innebär att vi äter något gott(vedungsbakad pizza från CASAköket kanske) och har ett prat om något för sedan Pausa i kapellet en stund. Som konfirmand kan du tillsammans med andra unga i kyrkan vara med i olika projekt som pågår.

Allt går ju självklart inte att få ner på denna sida, så kom och prova! Se det som test var du själv står i olika livsfrågor och ta chansen att upptäcka vad kyrka kan vara.
Det spelar ingen roll om du är döpt eller ej, alla får ta del av konfirmandåret. Om du inte är döpt och vill konfirmeras så sker det i samband med konfirmationen.

Vill du veta mer om konfirmation i Svenska Kyrkan? Kolla in svenskakyrkan.se

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning och vår integritetspolicy

Uppgifter om målsman