Händer som håller i frälsarkransen
Foto: Albin Hillert/Ikon

Fastekampanj

Under fasteperioden har vi varierande aktiviteter till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete.

Fasteaktiviteter i Vä pastorat

Från och med den 14 februari (fastlagssöndagen) till den 28 mars (palmsöndagen) är det fasteperiod inom kristendomen. Inom svenska kyrkan finns en biståndsverksamhet som heter Act Svenska Kyrkan. Där bedrivs utvecklingsarbete, utövas påverkan i internationella rättvisefrågor och man utför katastrofinsatser genom olika partners. Varje år har man en speciell fastekampanj. I år 2021 heter den ”Under samma himmel”.

Inom Vä pastorat har vi alltid under denna period en del aktiviteter där vi samlar in pengar till denna biståndsverksamhet.

2020 har på många sätt varit ett annorlunda och givande år. Tyvärr ställer pandemin till det för oss även nu under 2021. Framförallt under våren, som det ser ut nu. Våra ”vanliga” aktiviteter kan vi inte ha, pga av att vi inte kan samla mer än åtta personer. Men vi har tänkt om….

Vi kommer arbeta tillsammans i hela pastoratet för att få till det så bra som möjligt.
Det kommer att finnas tipsrundor i Köpinge (Möllebacksrundan, med start vid gång/cykelvägen ner till badplatsen) och i Vä (rundan runt Klackabacken med start vid infotavlan vid Kvarnen)Varje måndag fm kommer det under veckorna 7-10, att sättas upp en tipsrunda på varje plats. Denna tipsrunda är både för barn och vuxna. Vill man så får man gärna swisha 20 kr till Svenska Kyrkan, 123 362 04 40. Genom er swish deltar in i en utlottning. Därför viktigt att ni skriver ert namn i meddelandefältet. Denna utlottning kommer att redovisas på Facebook och på hemsidan måndagen efter. Vilket innebär, deltar du i vecka 7 så redovisas det vecka 8 på måndagen.

Under periodens lopp kommer vi att redovisa fler och fler aktiviteter här på hemsidan och på Facebook. Missa inte! Allt från musikönskekväll med Jonas Svensson och solist, till lotterier och fysiska aktiviteter med utlottning av fina vinster. Missa inte!

Vill du skänka en gåva till ACT går det bra. Swisha på 900 1223 eller sätt in på bg 900-1223, pg 90 01 22-3. Tack för ditt bidrag.
Du kan även bli månadsgivare. Gå in och läs mer på

www.svenskakyrkan.se/act/ge-en-gava

Två personer på promenad i ett vintrigt landskap.

Fastan

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron.