Uppvidinge pastorat är ett pastorat i Östra Värends kontrakt i Växjö stift. Pastoratet bildades 2014 genom sammanläggning av Lenhovda-Herråkra pastorat, Åseda pastorat och Älghults pastorat.

Uppvidinge pastorat är ett pastorat i Östra Värends kontrakt i Växjö stift. Pastoratets geografiska yta utgörs av samma område som Uppvidinge kommun i nordöstra delen av Kronobergs län.

Pastoratet bildades 2014 genom sammanläggning av Lenhovda-Herråkra pastorat, Åseda pastorat och Älghults pastorat. Uppvidinge pastorat är indelat i 4 församlingar; Lenhovda-Herråkra, Nottebäck, Åseda och Älghult. Tillsammans utgör man en kyrklig samfällighet enligt lag om Svenska Kyrkan och kyrkoordningen för Svenska Kyrkan.

I pastoratet finns det 5 kyrkor; Lenhovda kyrka, Herråkra kyrka, Nottebäcks kyrka, Åseda kyrka och Älghults kyrka. Utöver detta finns det två kapell; Kapell Nytorpet i Åseda, tillhörande Åseda församling och Fröseke kapell som tillhör Älghults församling.