Är du nyfiken på konfirmation? Läs gärna vidare!

Att vara konfirmand

Tiden som konfirmand vill ge dig redskap att se vad kristen tro är och ge dig insyn i hur det är att leva som kristen.

Konfirmandtiden vill också ge dig mod att stå upp för att alla människor är värdefulla och se kyrkans roll när det gäller att visa det.

Konfirmationenstiden vill utrusta dig med goda redskap för att kunna leva som människa i världen.

Målet med konfirmationen?

Under konfirmationstiden får du en möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter – och vad det har med ditt liv att göra!

Vad handlar konfirmation om?

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud.

"bra att veta"

För att få konfirmeras ska du vara döpt och medlem i Svenska kyrkan eller annan evangelisk-luthersk kyrka. Är du inte döpt innan du blir konfirmand kan du döpas under konfirmandtiden.

Vill du veta mer?

Ta kontakt med någon av prästerna.

Konfirmandtiden är ett minne för livet

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Träffas ofta eller åka på läger

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. I en del församlingar träffas konfirmandgruppen regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. I andra församlingar koncentreras konfirmandtiden till några veckor på sommarlovet. Då kan det handla om läger med olika inriktning beroende på vad du är intresserad av. Oavsett vilket alternativ du väljer tar det ungefär lika lång tid sammanlagt att konfirmeras.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.