Är du nyfiken på konfirmation? Läs gärna vidare!

Att vara konfirmand

Tiden som konfirmand vill ge dig redskap att se vad kristen tro är och ge dig insyn i hur det är att leva som kristen.

Konfirmandtiden vill också ge dig mod att stå upp för att alla människor är värdefulla och se kyrkans roll när det gäller att visa det.

Konfirmationenstiden vill utrusta dig med goda redskap för att kunna leva som människa i världen.

Målet med konfirmationen?

Under konfirmationstiden får du en möjlighet att bli bekant med kyrkan, vad det är att fira gudstjänst, vara med om andakter – och vad det har med ditt liv att göra!

Vad handlar konfirmation om?

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud.

"bra att veta"

För att få konfirmeras ska du vara döpt och medlem i Svenska kyrkan eller annan evangelisk-luthersk kyrka. Är du inte döpt innan du blir konfirmand kan du döpas under konfirmandtiden.

Vill du veta mer?

Ta kontakt med någon av prästerna.