Vila vid årorna – andlig teologi för diakoner, präster och biskopar

Den 8-9 mars bjuder stiftsgården i Undersvik och biskop Karin Johannesson in till ett dygn med fokus på andlig längtan, mänsklig mognad och mytologi utifrån Ruth Burrows författarskap. En fin möjlighet till fördjupande samtal och erfarenhetsutbyte.

Nu arrangerar stiftsgården i Undersvik ett nytt tillfälle för diakoner, präster och biskopar att i lugna former ägna tid åt reflektion och att diskutera teologiska frågor. Hur odlar vi den andliga längtan som alla människor bär på? Hur kan vi utveckla en lärande miljö för både hjärta och hjärna i Jesu närhet? Det är några av de frågor som Ruth Burrows väcker i sina böcker om människans trosutveckling från ax till limpa.

Vill du vara med på vårens fördjupningsdygn? Anmäl dig här senast den 15 februari

Datum:            8-9 mars 2020

Tid:                   start kl. 18 dag ett, avslut kl. 16 dag två

Plats:               stiftsgården i Undersvik

Pris:                  1 450 kr/person för helpension i enkelrum

Kost:                 helpension ingår,
                           middag kl. 17.00 den 8 mars för 100 kr extra mot förbokning

Anmälan:          senast den 15 februari –
                           kom ihåg att ange önskemål om specialkost

Antal:                max 15 deltagare, först till kvarn

Resa hit:            egen bil, eller tåg till Vallsta/Järvsö där stiftsgården
                           hämtar upp före kl. 18

Övrigt:              stanna gärna ett dygn extra för 1 450 kr, den 9-10 mars

Förbered:         läs ”The Gospel Mysticism of Ruth Burrows” av Michelle Jones
                           och ”Going to God with Empty Hands”, ICS Publications, 2018
                           inför evenemanget https://www.icspublications.org

Frågor:              kontakta Ingrid Olofsson
                           ingrid.olofsson.undersvik@svenskakyrkan.se

Vem är ruth burrows?

Ruth Burrows är en pseudonym som karmelitsystern Rachel Gregory har använt i sitt författarskap. Syster Rachel, som fyllde 96 år i augusti 2019, har skrivit 14 böcker och en mängd artiklar om bön, andlig längtan, mänsklig mognad och mystik.

Den bok som framför allt har blivit en klassiker är hennes självbiografi, ”Before the Living God, Prayer and Practice” (Sheed and Ward, 1975).

Burrows tankar om vilken undervisning och lärande som kan öppna dörrar för evangeliet i olika faser av en människas liv är centrala under fördjupningsdygnet.

Inläsningsmaterial till fördjupningsdygn