VÄGVAL Ledarskap

Vägval Ledarskap är för dig som är konfirmerad och går i gymnasiet och uppåt, och vill träffa andra unga från församlingar i Uppsala stift. Vi lär oss mer om bland annat att leda gruppsamtal och ta emot ett förtroende. Vi pratar om vad ett kristet ledarskap innebär och du får testa att leda lekar och andakter.

  • Vill du bli ledare eller utvecklas som ledare?
  • Hur funkar en grupp och hur kan man bygga en god gemenskap?

Vägval Ledarskap är för dig som är konfirmerad och går i gymnasiet och uppåt, och vill träffa andra unga från församlingar i Uppsala stift. Vi lär oss mer om bland annat att leda gruppsamtal och ta emot ett förtroende. Vi pratar om vad ett kristet ledarskap innebär och du får testa att leda lekar och andakter. Vägval Ledarskap pågår under tre helger.

VEM?
För unga som är konfirmerade och går i gymnasiet och uppåt. Ungdomarna deltar utan medföljande församlingsanställda. Ingen tidigare utbildning krävs men deltagarna får gärna ha erfarenhet som ledare.

VAD?
Vägval Ledarskap är en grundläggande vidareutbildning inom kristet ledarskap där unga får växa i tro och ansvar. Fokus ligger på erfarenhetsutbyte, att möta andra unga i Uppsala stift och lära av varandra. Vägval Ledarskap är en utbildning som bemyndigar, och där deltagarna får testa på praktiskt ledarskap.

HUR?
Tre helger under ett läsår. Helgerna bygger på varandra. Första tillfället är obligatoriskt för att kunna genomföra utbildningen.

VAR?
Från och med 2023-2024 genomförs kursen i Undersvik: https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/om-undersvik-gardshotell-vandrarhem/ 

NÄR?   
2022-2023

Kurstillfälle 1 fredag till söndag 18-20 november 2022 på Stiftsgården i Rättvik
Kurstillfälle 2 fredag till söndag 27-29 januari 2023 på Stiftsgården i Rättvik
Kurstillfälle 3 fredag till söndag 17-19 mars 2023 på Stiftsgården i Rättvik

2023-2024

Kurstillfälle 1 fredag till söndag 10-12 november 2023
Kurstillfälle 2 fredag till söndag 19-21 januari 2024
Kurstillfälle 3 fredag till söndag 15-17 mars 2024

Kostnad och anmälan:
Vägval LEDARSKAP 2023-2024 kostar 2 250 kr och består av tre kurstillfällen. Första tillfället är obligatoriskt för att kunna genomföra utbildningen.​

Församlingen brukar stå för hela kostnaden för den som är aktiv som ung ledare. Många församlingar bistår även med resan till och från stiftsgården.

Sista anmälningsdag är den 10 oktober 2023.

(ANMÄLNINGSLÄNK) för dig med svenskakyrkan.se-adress

(ANMÄLNINGSLÄNK) för dig som inte har svenskakyrkan.se-adress