Allt du behöver veta - från a till ö

AKTIVITETER Vi har ett varierat aktivitetsutbud att ta dig an på egen hand eller med någon av våra handledare. En del saker finns förberedda och ordnar gärna annat tillsammans med andra aktörer. Hör av dig i god tid så hjälper vi dig.

ALKOHOL Vi serverar inte alkohol och säljer ingen tobak.

ALLERGIER Vi erbjuder självklart specialkost mot föranmälan.

ANDAKTER I vårt vackra kapell firar du gudstjänst, mässa och andakt

AVRESA Rummet lämnas senast kl. 10.00 på avresedagen. Vi är tacksamma om du bäddar ur sängkläderna och lägger i en hög på sängen, lägger skräp i soppåsen och knyter ihop den.

BASTU finns i Upplandsgården och Murraygården. Säg bara till så värmer vi upp den åt dig.

BIL Vi har gott om parkeringsplatser. Att åka hit med bil tar ca 2,5 tim från Uppsala, 1,5 tim från Gävle 1,5 och 2,5 tim från Härnösand.

BRANDLARM Gården har ett väl utbyggt larmsystem. Uppsamlingsplatsen är Undersviks kyrka.

BÅT Kyrkbåtsrodd brukar vara populärt, boka genom: www.arbrakyrkbatsroddare.se

FRÄLSARKRANSPARKEN En meditativ vandring i närområdet. Karta i PDF-fil.

GRILLMÖJLIGHETER Finns på stranden och i grillstuga.

HISS För dig som behöver.

KARTA över Undersvik med omnejd. Filen är i PDF-format Du hittar fler kartor här

KAPELLET I kapellet kan du sitta en stund i tystnad, tända ett ljus och delta i andakt. Kom ihåg att blåsa ut ljuset när du går därifrån.

KONFERENS Vi har små och stora mötesrum med plats för upp till 140 personer.

KONFERENSPAKET Trådlös uppkoppling, projektor, blädderblock, anteckningsblock och pennor samt frukt och vatten ingår. Övriga önskemål offereras på begäran.

LAKAN/HANDDUKAR Finns att hyra för 100 kr/person. Meddelas i förväg.

MAT & DRYCK Vi lagar allt själva och hållbarhet är vårt motto. Specialkost ordnas mot förbokning.

PARKERING Vi har en stor gästparkering norr om gården. Du är välkommen att använda motorvärmarna, det är bra för miljön.

POST På husgaveln sitter en postlåda som töms vardagar, ca  kl. 11.00. Frimärken till försäljning i receptionen.

PRISER Se separat sida under fliken BOKA.

RECEPTIONEN är alltid bemannad vardagar 8.00–16.00, ibland längre. Har du glömt tandborsten så finns det att köpa här, blandat med lite andra rättvisemärkta presentartiklar, godis och dryck.

RESTAURANGEN serverar normalt sett mat och fika enligt följande tider: frukost XX, förmiddagsfika XX, lunch XX, eftermiddagsfika XX, middag XX, kvällsfika XX.

RÖKNING Endast tillåten vid sopcontainern på personalparkeringen. Var snäll och fimpa i en askkopp.

SPORT Vi har fina vandringsleder och promenadvägar inom räckhåll. Bollspel och kanoter finns att låna/hyra.

TAXI/TRANSPORT Vi hämtar gärna våra gäster i gårdens minibuss om du säger till i förväg.  Eller så beställer vi en taxi.

TILLGÄNGLIGHET Gården är till viss del handikappanpassad.

TÅG Planera resan till Vallsta station på sj.se eller resrobot.se. Från Uppsala tar det ca 2,5 timmar och från Härnösand 4,5. Tidtabell för X-tåget. Vi hämtar gärna vid tåget, det tar ca 10 min till Vallsta.

UNDERSVIKS KYRKA ligger alldeles intill gården och har en fin historia som du kan läsa om på en egen sida

VANDRING  Här finns vandringsleder i olika längder - vi tipsar dig gärna. Längst ner på denna sida finns kartor.

VERKSAMHET Stiftsgården är öppen för alla företag, organisationer och föreningar som söker en energigivande plats för sin konferens eller kurs. Mer information finns på en egen sida.

VÄGBESKRIVNING som är utförligare finns på en egen sida.

WIFI Trådlös uppkoppling i huvudbyggnaden.

ÖVERNATTNING Det finns 137 bäddar fördelade på 50 rum, för 1-8 personer.

Hittar du inte svar på din fråga är du alltid välkommen att kontakta receptionen så hjälper vi dig, 0278-63 65 60.