Praktisk information

Frågor? Ring receptionen 0278-63 65 60 Skicka e-post: stiftsgarden.undersvik@svenskakyrkan.se

AKTIVITETER Vandra, ro kyrkbåt, grilla korv (välj mellan flera trevliga grillplatser!), bad i Ljusnan, paddla kanot, undersvikskampen, besöka Järvsö.
Kyrkbåtsrodd, bygga med enorma legobitar, meditativ vandring i Frälsarkransparken eller andakt i Labyrinten är ytterligare aktiviteter som vi erbjuder på stiftsgården. Läs mer om våra aktiviteter på en egen sida.

ALKOHOL Stiftsgården är helt drogfri. Vi serverar inte alkohol och säljer ingen tobak.

ANDAKTER i vårt vackra kapell firar du gudstjänst, mässa och andakt

ALLERGIER Om du har någon matallergi som du glömt att informera om ber vi dig att berätta det för personalen i köket omgående.

AVRESA Rummet lämnas senast kl. 10.00 på avresedagen. Ta gärna ur sängkläderna och lägg dem i en hög på sängen, lägg allt skräp i soppåsen och knyt ihop den. Låt handdukarna hänga kvar på krokarna.

BASTU finns i Upplandsgården och Murraygården. Vi värmer gärna upp den åt dig! Vid bastu-bad är det viktigt att stänga alla dörrar – värmen som sipprar ut kan utlösa brandlarmet.

BIL Kommer du från E4 söderifrån så ta väg 83 i Tönnebro mot Ljusdal/Järvsö/Bollnäs. Passera Bollnäs och följ skyltningen.
Kommer du från E4 norrifrån så ta avfart mot Njutånger/Nianfors och sedan höger på väg 83 och följ skyltningen. Från Uppsala tar det ca 2,5 timmar, Gävle 1,5 samt Härnösand 2,5.

GPS-koordinater: N 61° 36’ 28” E 16° 19’ 16”

BRANDLARM Gården har ett mycket bra, och känsligt, brandlarm. Om larmet går är upp-samlingsplatsen Undersviks kyrka. Larmet kan lösas ut av ånga från bastun, om man rör brandvarnaren eller sprutar spray med drivgas mot brandvarnaren.

BÅT Kyrkbåtsrodd, boka genom: www.arbrakyrkbatsroddare.se

FRÄLSARKRANSPARKEN erbjuder en meditativ vandring. Karta i PDF-fil.

GRILLPLATS Grilla på stranden vid grillplatsen och grillstugan.

HISS åker endast den som är i behov av det; d.v.s. rörelsehindrade eller personal med vagn.

HISTORIA En kortfattad historik om stiftsgården hittar du här.

KARTA över Undersvik med omnejd. Filen är i PDF-format och gjord 2014. Du hittar fler kartor här!

KAPELLET I kapellet kan du sitta en stund i tystnad om du inte deltar i en andakt. Släck de ljus som du tänder i kapellet, tack.

KONFERENS Vi erbjuder tre stora mötesrum (det största med plats för 140 personer i biosittning) samt ett flertal mindre grupprum.

KONFERENSPAKET Där ingår alltid trådlös uppkoppling (wifi), projektor, blädderblock, anteckningsblock och pennor samt frukt och vatten. Övriga önskemål offereras på begäran.

MAT & DRYCK En måltid på stiftsgården är alltid en höjdpunkt, oavsett om det är frukost, lunch eller middag. Fika serveras två gånger om dagen samt (gäller helpension) kvällsfika. Vi är stolta över och värnar om vår drogfria miljö. Därför serveras ingen alkohol på gården.
Specialkost? Meddela personalen omgående.

MOTION/BOLLSPEL Fråga oss om vandringsleder och trevliga  promenadvägar! Bollar, brännbollsutrustning med mera finns i Murray- gårdens garage.

PARKERING Vi har en stor gästparkering norr om gården.
Du är välkommen att använda  motorvärmarna, det är bra för miljön.

POST På kapellgaveln sitter en postlåda som töms ca 11.00 måndag till fredag. Vi säljer frimärken i receptionen.

PRISER för logi, kost och annat finns på en egen sida.

RECEPTIONEN är bemannad måndag till fredag 8.00–16.00 och oftast längre än så.
I receptionen säljer vi bland annat presentartiklar, batterier, tandborstar, godis, läsk. Det mesta är rättvisemärkt, vilket vi är glada för. Mer information om rättvisemärkta varor finns på presenthyllorna.

RÖKNING För allas trevnad är rökning endast tillåten vid vår sopcontainer på personalparkeringen. Var snäll och fimpa i en askkopp.

TAXI/TRANSPORT Be oss om hjälp när det gäller transport. Vi kör i gårdens minibuss eller hjälper dig att beställa en taxi.

TILLGÄNGLIGHET Stiftsgården i Undersvik är till viss del handikappanpassad.

TÅG Planera resan till Vallsta station på sj.se eller resrobot.se. Från Uppsala tar det ca 2,5 timmar och från Härnösand 4,5. Tidtabell för X-tåget.
Från Vallsta station tar det drygt tio minuter med bil. Vi hämtar gärna vid tåget.

Man kan även ta tåg till Järvsö.

UNDERSVIKS KYRKA och dess historia finns på en egen sida.

VANDRING  Gör en vandring i våra vackra omgivningar! Kort eller lång, med eller utan matsäck. Fråga oss! Längst ner på denna sida så hittar du kartor!

VERKSAMHET Stiftsgården är öppen för alla företag, organisationer och föreningar som söker en energigivande plats för sin konferens eller kurs. Mer information finns på en egen sida.

VÄGBESKRIVNING som är utförligare finns på en egen sida.

WIFI Trådlös uppkoppling finns i vår huvudbyggnad.

ÖVERNATTNING Det finns 137 bäddar fördelade på 50 rum, från enkelrum till åttabäddsrum.

Några röster från mötesdeltagare

Bäst av allt på Undersvik är personalen! De är både omtänksamma och professionella.

Jag tyckte bäst om att det var så lätt att gå iväg för mig själv en stund i pauserna och samla kraft.

Det är som att uppleva lyx, men utan lyx.

Vi hade våra personaldagar på stiftsgården i Undersvik, och kyrkbåtsrodden som vi gjorde tillsammans ställde verkligen krav på att vi lyssnade på varandra.