Uppsala stift

Konfirmation Undersvik

Här på Stiftsgården i Undersvik får du under fyra veckor leva i en tät gemenskap med andra ungdomar och några ledare. Tillsammans närmar vi oss de stora livsfrågorna om tro, tvivel och tillit, om kärlek och vänskap, om Gud och om oss själva, om ansvar och framtid. Vi delar spännande tankar med varandra.

Själva ordet konfirmera betyder att bekräfta och ge styrka. Men det är inte främst du som är konfirmand som ska bekräfta något – tvärtom är det kyrkan och ytterst Gud som säger att du är välkommen och har en tillhörighet! Under konfirmandtiden påminner vi varandra om att Gud bekräftar oss och ger oss mod och styrka att vara oss själva.

Varje år anordnar vi två konfirmationsläger. Båda grupperna inleder sin konfirmandtid med att fira påsk tillsammans. Vi börjar alltid på onsdagen före påskhelgen och avslutar en vecka senare, på onsdagen efter påsk. (Alla våra konfirmander behöver alltså söka ledigt för två skoldagar.) De båda grupperna träffas sen under tre veckor i juli.  grupperna är här samtidigt, men hålls i två  sk familjegrupper.

Vi välkomnar konfirmander med i behov av särskilt som har möjlighet att vara integrerade i en ”vanlig” grupp. Vi kan inte stå för assistenter eller dylikt. Däremot anpassar vi boende och upplägg efter de deltagare som är med.

Stiftsgården i Undersvik är Svenska Kyrkan i Uppsala stifts kursgård. Gården ligger fantastiskt vackert vid Ljusnans strand. Som konfirmand på Stiftsgården får du möjlighet att njuta av den sköna naturen här.

Under hösten året före konfirmationen bjuder vi in till en upptaktshelg, och efter konfirmationen finns det goda möjligheter att få komma tillbaka till gården på olika läger.

Kostnader
I priset, 6000 kr för 2017 års läger (efter konfirmandersättning på 6500 kronor som församlingen står för), ingår helinackordering under de fyra lägerveckorna samt upptaktshelgen. Alla utflykter som vi gör tillsammans under sommarveckorna är inräknade, liksom de böcker och material som används.

På påskafton erbjuds du möjlighet att åka skidor, besöka Järvzoo eller vandra i närområdet. För den som väljer skidåkning eller en tur på Järvzoo tillkommer kostnad för det.

Lägret avslutas med konfirmation i Undersviks kyrka. Ni kan bjuda omkring 10 familjemedlemmar till den högtiden. Ni får själva bekosta mat och logi för dem.

Konfirmandlägren 2018 och 2019 är fullbokade. Du kan stå på en reservlista om du skickar ett mejl till oss.