Se & göra

På Stiftsgården i Undersvik finns många möjligheter till aktiviteter, både för större och mindre grupper och även för upplevelser på egen hand. Här kan du se ett urval - välkommen hit för att se alla möjligheter som finns!

Bad

Bad i Ljusnan – badplats med fin sandstrand finns på 800 meters avstånd som man kommer till bl.a. genom att gå stigen längs med älven. Man kan även bada vid den stora grillplatsen rakt ner från stiftsgården, där finns en hundra kvadratmeter stor brygga. Platsen är även fin att hålla andakt vid.

Grillplatser finns på badstranden, nere vid den stora bryggan samt i vår grillstuga som finns 100 meter väster om stiftsgården.

Labyrinten

Stiftsgårdens labyrint är gjord på ett 7x7 meter stort tyg. En labyrintvandring kan vara en fin kvällsandakt. Inspirationen kommer från katedralen i Chartres, Frankrike. Labyrinten kan användas av upp till 20 personer.

Ro kyrkbåt

Att ro kyrkbåt är en svårslagen upplevelse som stärker gemenskapen och förmågan att samarbeta i gruppen. Föreningen Arbrå Kyrkbåtsroddare har båtarna Stintan, Fålen och Vargen som tar vardera 10-22 personer. Föreningen står för styrman och håller med flytvästar. För mer information, kontakta Stiftsgården i Undersvik.

Det stora korset

På stiftsgården finns ett stort kors att använda till påskvandringar och liknande. En ensam person kan inte rubba korset men en konfirmandgrupp kan om alla hjälper till. VARNING: korset är mycket tungt, använd ergonomisk lyftteknik och var väldigt försiktiga så att korset inte tappas på någon!

Stora legobitar

På gården finns ett stort LEGO som kan användas till lek och lektion. Det finns 92 "stora" bitar, 12 "små" bitar och 4 "toppbitar".

Kartor för vandring

Gör en vandring i våra vackra omgivningar! Kort eller lång, med eller utan matsäck. Fråga oss!

Utelek

Utrustning för brännboll, kubbspel, volleyboll och fotboll finns.

På gården finns en mindre lekpark med, bl.a. en gunga för funktionshindrade.