Studenter

Mötesplats Stift & Student

Mötesplats Stift & Student (MSS) är dagar som Uppsala stift anordnar för dig som studerar till diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst. Dagarna hjälper dig att bearbeta din framtida roll som medarbetare i Svenska kyrkan. Du ska delta i åtta MSS-tillfällen under din studietid.

MSS ger möjlighet till personlig bearbetning av frågor som rör individen, kyrkans tro och liv samt den kommande yrkesrollen. MSS ska också ge insyn i Uppsala stifts liv och verksamhet.

Som blivande diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst ska du ha deltagit i minst åtta kurstillfällen under utbildningstiden.

Nedanstående dagar erbjuds kostnadsfritt av Uppsala stift. Billigaste resa ersätts av stiftet mot redovisande av biljetter/kvitto.

De dagar nedan som är markerade som MSS-dagar är enbart till för dig som studerar till diakon, kyrkomusiker, församlingspedagog och präst. Övriga dagar är öppna för alla församlingsmedarbetare.

Mötesplats Stift & Student 2020

25-27/9 (3 dagar)
”Möte med den lilla & stora församlingens stora möjligheter”
Plats: Forsa-Hög & Hudiksvallsbygdens församlingar
Sista anmälningsdag 1 september [ANMÄLNINGSLÄNK]

20-21/11 (3 dagar)
MSS Mötesplats!
Denna MSS-helg inbjuder vi er, studenter från alla fyra profilyrkena i Svenska Kyrkan – diakoner, musiker, pedagoger och präster – att mötas för att tillsammans reflektera kring utmaningar och möjligheter i kommande yrkesroller.
Plats: Stiftsgården Undersvik
Läs mer och anmäl dig!