Studenter

Mötesplats Stift & Student

Mötesplats Stift & Student (MSS) är dagar som Uppsala stift anordnar för dig som studerar till diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst. Dagarna hjälper dig att bearbeta din framtida roll som medarbetare i Svenska kyrkan. Du ska delta i åtta MSS-tillfällen under din studietid.

MSS ger möjlighet till personlig bearbetning av frågor som rör individen, kyrkans tro och liv samt den kommande yrkesrollen. MSS ska också ge insyn i Uppsala stifts liv och verksamhet.

Som blivande diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst ska du ha deltagit i minst åtta kurstillfällen under utbildningstiden.

Nedanstående dagar erbjuds kostnadsfritt av Uppsala stift. Billigaste resa ersätts av stiftet mot redovisande av biljetter/kvitto.

De dagar nedan som är markerade som MSS-dagar är enbart till för dig som studerar till diakon, kyrkomusiker, församlingspedagog och präst. Övriga dagar är öppna för alla församlingsmedarbetare.

Mötesplats Stift & Student 2019

20-22 september (3 MSS)

Möte med den lilla församlingens stora möjligheter

Plats: Järvsö & Undersvik
Sista anmälan 1 september [ANMÄLNINGSLÄNK]

28 september (1 MSS)

Medarbetardag i Gävle

Mer information finns på Uppsala stifts intranät.

15-17 november (3 MSS)

Vägval Mission

Plats: Undersvik
Sista anmälan 15 oktober. [ANMÄLNINGSLÄNK]

När du anmäler dig till ett VÄGVAL får du vara med och planera och genomföra ett arrangemang. Du får kunskap om hur ett samarbete med ungdomar och olika yrkesprofiler kan se ut, får utmana dig i att planera, genomföra och samarbeta. Du får också möjlighet att möta andra studenter från andra profiler samt ungdomar och personal från olika församlingar. Du är med och bär och bidrar till kursen. Planeringen sker kvällstid några veckor innan.

Mötesplats Stift & Student 2020

24-26 januari (3 MSS)

Vägval Diakoni

14-16 februari (3 MSS)

Vägval Musiker

nOV 2019-MAJ 2020,  (5 MSS)

Vandringen 3

Vandringen är en fördjupningskurs och den andra delen av Uppsala stifts utbildning för växt av tro och liv. Syftet med Vandringen är att ge ökad kunskap och fördjupad förståelse av församlingens uppgift utifrån dopets grund och kyrkans missionsuppdrag, samt ge möjlighet till växt av tro och liv.

Del 1 10-12 november 2019.

Del 2 2-4 februari 2020.

Studieresa 22/5-25/5 2020.

Anmälan senast den 27 september [ANMÄLNINGSLÄNK] Studenters kurskostnad bekostas av stiftet. Meddela detta till din rekryterare om du anmäler dig.

Ladda ner fullständig information om Vandringen 3 (pdf)

Anna Bäcklund

Stiftsadjunkt för rekrytering

Sanna Lindström

Stiftsdiakon

Mats Stenlund

Musikkonsulent rekrytering, fortbildning, gudstjänstutveckling

Camilla Zacco

Uppsala stift

Stiftspedagog, Kontaktperson för församlingspedagoger.