Studenter

Mötesplats Stift & Student

Mötesplats Stift & Student (MSS) är dagar som Uppsala stift anordnar för dig som studerar till diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst. Dagarna hjälper dig att bearbeta din framtida roll som medarbetare i Svenska kyrkan. Du ska delta i åtta MSS-tillfällen under din studietid.

MSS-dagar är till för dig som är antagen diakon- eller prästkandidat, samt blivande församlingspedagog eller kyrkomusiker.

MSS ger möjlighet till personlig bearbetning av frågor som rör individen, kyrkans tro och liv samt den kommande yrkesrollen. MSS ska också ge insyn i Uppsala stifts liv och verksamhet.

Som blivande diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst ska du ha deltagit i minst åtta kurstillfällen under utbildningstiden.

Nedanstående dagar erbjuds kostnadsfritt av Uppsala stift. Billigaste resa ersätts av stiftet mot redovisande av biljetter/kvitto.

De dagar nedan som är markerade som MSS-dagar är enbart till för dig som studerar till diakon, kyrkomusiker, församlingspedagog och präst. Övriga dagar är öppna för alla församlingsmedarbetare.

För anmälan, se längre ner på sidan.

boka resor

Du beställer själv din resa hos Nex

epost: svenskakyrkan@nex.se   eller telefon: 0920-280225

Uppge fakturaadress
Uppsala stift, Fack 77800662, Box 15018, 750 15 Uppsala, samt referensnummer som du får från stiftsrekryteraren.

Blankett reseräkning (wordfil)

Mötesplats Stift & Student 2021

19-21 november MSS-helg ”Tala tro, dela liv - Att söka och finnas”

Denna MSS-helg kommer vi på olika sätt att möta Upplands Norra kontrakt och Gästriklands kontrakt. Helgen kommer fyllas med en hel del besök, men även möjlighet till reflektion och delande kring temat ”Tala tro, dela liv – att söka och finnas””.

Vi kommer ha Lövstabruk som bas, fira gudstjänst och ta del av musik från den världsberömda Chamanorgeln under fredagen.

Lördagen viks åt besök i Gävle, där bland andra Sven Hillert och Anna Borgert kommer låta oss ta del av församlingens arbete kring temat ”Tala tro, dela liv”. Detta tema ligger som grund för mycket av det arbete som görs, både öppen verksamhet, diakonalt arbete och musikalisk verksamhet. Vi kommer även fira Regnbågsmässa som avlutning på dagen.

Söndagen kommer innehålla besök i Österbybruk, möte med bland andra Tina Johansson, samt Gudstjänst i Dannemorabygdens kyrka.

Max antal: 21 personer

Sista anmälningsdag 5 november 2021

Mötesplats Stift & Student 2022

MSS-helg Teologifestivalen, 4–6 februari 2022

Teologifestival med temat ”Släck inte anden men pröva allt”

Ur inbjudan till teologifestival:
Vi möts kring det som är på djupet viktigt och hållbart. Teologifestivalen riktar sig till dig som är nyfiken och vill prova på olika uttryck för andlighet.

Ni studenter bidrar in i festivalen genom att vara volontärer men har också möjlighet att delta som deltagare i en ström, du kommer då bli ledsagare till den strömmen.

MSS-helgen handlar om att genom volontärskapet få ta del av erfarenheten att arbeta med stora arrangemang, både det utåtriktade och det som sker i kulisserna.

Välkommen att anmäla dig med möjlighet att önska vilken ström man vill följa. Se alternativ här (ska anges i anmälan).

Max antal deltagare: 50

Sista anmälningsdag 15 januari 2022

MSS Mötesplats! 25-27 mars

Denna MSS-helg inbjuder vi er, studenter från alla fyra profilyrkena i Svenska Kyrkan – diakoner, musiker, pedagoger och präster – att mötas för att tillsammans reflektera kring utmaningar och möjligheter i kommande yrkesroller.

Den största tillgången i ditt kommande yrke är ju du själv, med ditt unika jag, och de drömmar och ambitioner som fört just dig in på den väg du valt.

Denna helg vill vi erbjuda dig tid att reflektera över vem du är och hur det är att vara på väg in i den nya yrkesrollen – tillsammans med studenter från de yrkesgrupper som du kommer samverka med framöver.

Syftet är att kravlöst mötas över yrkesgränserna för att stärka och bredda den gemensamma grunden i kommande arbetsliv.

Vår avsikt är att skapa en trygg samvaro där meditation och kreativitet varvas varsamt och värmer upp för reflekterande samtal.

Välkomna!

Mats Stenlund, stiftsmusiker
Anna Bäcklund, rekryteringsadjunkt
Erika Sinander, leg psykoterapeut

För frågor, kontakta Mats Stenlund

Max antal deltagare: 18

Sista anmälningsdag 1 mars 2022.

Start 25 mars kl 17:00, Enköping
Avslut 27 mars kl 15:00, Enköping

22-24 APRIL MSS-HELG Uppsala kontrakt och stiftskansliet ” SAMHÄLLSENGAGERAD KYRKA, ORGANISERAT ENGAGEMANG”

Denna MSS-helg besöker vi Uppsala kontrakt och Stiftskansliet. Mer info kommer.

Max antal deltagare: 21

Sista anmälningsdag 11 april 2022.

20-22 MAJ MSS-HELG Hälsinglands norra och södra kontrakt ” TRADITION, INTEGRATION, RESPEKT OCH MÅNGFALD

Denna MSS-helg besöker vi Hälsinglands Norra och Södra kontrakt. Mer info kommer.

Max antal deltagare: 21

Sista anmälningsdag 11 maj 2022.

För frågor, kontakta oss i Rekryteringsgruppen
Anna Bäcklund anna.backlund@svenskakyrkan.se
Camilla Zacco camilla.zacco@svenskakyrkan.se
Mats Stenlund mats.stenlund@svenskakyrkan.se
Elisabet Berglund elisabet.berglund@svenskakyrkan.se

Alla anmälningar i Utbildningsportalen

Uppsala stift använder sig sedan halvårsskiftet 2021 av Utbildningsportalen för anmälningar. Har man en svenskakyrkan.se-adress loggar man in med det kontot för att anmäla sig, har man det inte måste man skapa ett externt konto. Det är då viktigt att spara inloggningsuppgifterna till nästa gång man går en kurs i Utbildningsportalen eftersom man använder sig av samma externa konto vid varje utbildningstillfälle.

Alla anmälningar görs i Utbildningsportalen. Leta upp det kurstillfälle du vill anmäla dig till via dessa anmälningslänkar:

För dig som har en svenskakyrkan.se-adress [ANMÄLNINGSLÄNK]
För dig som inte har en svenskakyrkan.se-adress [ANMÄLNINGSLÄNK]