Studenter

Mötesplats Stift & Student

Mötesplats Stift & Student (MSS) är dagar som Uppsala stift anordnar för dig som studerar till diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst. Dagarna hjälper dig att bearbeta din framtida roll som medarbetare i Svenska kyrkan. Du ska delta i åtta MSS-tillfällen under din studietid.

MSS ger möjlighet till personlig bearbetning av frågor som rör individen, kyrkans tro och liv samt den kommande yrkesrollen. MSS ska också ge insyn i Uppsala stifts liv och verksamhet.

Som blivande diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker eller präst ska du ha deltagit i minst åtta kurstillfällen under utbildningstiden.

Nedanstående dagar erbjuds kostnadsfritt av Uppsala stift. Billigaste resa ersätts av stiftet mot redovisande av biljetter/kvitto.

De dagar nedan som är markerade som MSS-dagar är enbart till för dig som studerar till diakon, kyrkomusiker, pedagog och präst. Övriga dagar är öppna för alla församlingsmedarbetare.

Mötesplats Stift & Student våren 2019

8-10 februari
Vägval Volontär på stiftsgården i Undersvik Helgens tema är Musiker och vänder sig även till unga volontärer 16 + och vuxna i församlingarna.  Denna dag delar vi med unga och med medarbetare från församlingarna. Ni får vara med och bidra. (3 MSS-dagar)

23 april kl 13-20
Möte med Uppsala stifts nya biskop Karin Johannesson Hej vi är dina framtida medarbetare! (1 MSS)

Vad är mission idag? (1 MSS) Datum meddelas i höst.

Anna Bäcklund

Stiftsadjunkt för rekrytering