Stipendier och bidrag

Du som läser till präst, diakon, församlingspedagog eller kyrkomusiker eller har för avsikt att söka kyrklig tjänst i Uppsala stift kan nu ansöka om stipendier.

Följande stipendier finns att söka:

Stipendier för blivande präster i Uppsala stift

Stiftelsen Frans Tivells fond kan i år dela ut stipendier om tillsammans 30 000 kr.

Stipendierna ska utgöra ekonomisk hjälp till dem som önskar utbilda sig till präster i Svenska kyrkan och som är antagna som prästkandidater i Uppsala stift.

Ansökan ska ha kommit in till Uppsala stift, Stiftsstyrelsen, Box 1314, 751 43 Uppsala, senast den 2 oktober 2019.

Stipendier för blivande diakoner med flera

Stiftelsen kristen undervisning och fostran kan i år dela ut stipendier om tillsammans 5.700 kronor.

Stipendierna ska gå till blivande diakoner, församlingspedagoger, kyrkomusiker med flera som har för avsikt att söka kyrklig tjänst i Uppsala stift.

Resestipendium

Studerande vid teologisk fakultet i Sverige eller präst i Svenska kyrkan kan söka stipendium från Svenska föreningens för den franska protestantismen stipendiefond.

Stipendium på högst 8 000 kr kan beviljas för studier vid evangelisk teologisk fakultet i Frankrike.

Med ansökan skall inges personbevis, meritförteckning, uppgift om kunskaper i franska språket och resplan. Upplysningar Marja Lindblom, tfn 018- 68 07 82.

Ansökningsformulär för alla stipendieansökningar finns att ladda ner här!

Marja Lindblom

handläggare