Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Sinnesrogudstjänst i Gävle 20 år

Läs Nina Edgardhs reflektion över över hur gudstjänsten kan fortsätta att ge mod till förändring för både enskilda och församlingar

Spontankören fyller trappa upp till koret.
Spontankören fyller trappan upp till koret. Bild: Peder Andersson

Sinnesrogudstjänsten sista fredagen i månaden i Staffans kyrka i Gävle är en väl inarbetad tradition, som lockar hundratals deltagare. Många som deltar har anknytning till någon tolvstegsgrupp, medan andra helt enkelt funnit ett andligt hem i just dessa gudstjänster. Gudstjänsten i Gävle har i många år varit en inspirationskälla för nya Sinnesrogemenskaper i Uppsala stift.

I maj 2015 var det tjugo år sen starten. Samtidigt pågår ett generationsskifte, där allt fler som var med från början nu lämnar över till nya krafter. Därför finns det anledning att dokumentera hur gudstjänsten firats hittills och reflektera över hur den kan fortsätta att ge mod till förändring för både enskilda och församlingar. I artikeln Sinnesro i Gävle 1995-2015 – en gudstjänst som förändrar skriver Ninna Edgardh om gudstjänstens historia och utveckling.

Läs hela artikeln Sinnesro i Gävle 1995-2015 – en gudstjänst som förändrar  (pdf)