Två nya diakoner och en ny präst

Präst- och diakonvigning i Uppsala domkyrka på söndag

Präst- och diakonvigning 2016 Bild: Mats Lagergren

Söndagen den 10 juni 2018 är det präst- och diakonvigning i Uppsala domkyrka. Biskop Ragnar Persenius viger då Ellen Andersson till präst samt Sara Parkman och Jessica Sjöström till diakoner för tjänst i församlingar i Uppsala stift.

• Ellen Andersson i Dannemorabygdens församling
  • Sara Parkman i Gottsunda församling
  • Jessica Sjöström i Gamla Uppsala församling

Vigningen sker i Uppsala domkyrka den 10 juni i samband med högmässan klockan 11.00. Förutom biskopen medverkar bland andra domprost Annica Anderbrant.

Välkommen att bevaka prästvigningen i Uppsala domkyrka. Fotografering sker från anvisad plats i kyrkan. Efter gudstjänsten ges möjlighet att fotografera de nyvigda tillsammans med domprosten och biskopen.

Fotografier från vigningen, på hela gruppen och enskilda personer kan beställas från söndag eftermiddag. Fotografierna får användas fritt med angivande av fotograf: Mats Lagergren.

För ytterligare information, kontakta:

Mats Lagergren, pressekreterare
018 - 68 07 01 eller epost Mats Lagergren