Symposium om Uppsala stifts historia

Den 22-23 oktober 2018 blir det ett symposium om Uppsala stifts historia. Symposiet anordnas i samarbete mellan Stiftelsen Fjellstedtska skolan och Uppsala stiftshistoriska sällskap.

Bild: Uppsala stift

Bland föreläsningarna kan nämnas:
Anders Gerdmar föreläser om Douglas Edenholm. Rasbiolog, liberalteolog och kyrkoherde i Närtuna – hur gick det ihop?

Klas Hansson: Ärkebiskoparna och Uppsala stift under 1900-talet samt två föreläsningar av Tomas Anderman: Målningarna i Danmarks kyrka och Den goda viljans prästfolk – Karin och Erik Bergman i Forsbacka och Stockholm.

Kursen pågår 22 oktober kl 9.30-17.00 och 23 oktober kl 8.00-15.30. Anmälan, kostnad och mer information finns på Fjellstedtska skolans hemsida.