Stämningsfullt julfirande i Skutskär

Med förväntansfulla blickar äntrade många Johannesgården för att delta i det alternativa julfirande som Älvkarleby kommun o Älvkarleby Skutskärs församling inbjudit till på julafton.

Några kom från kyrkan och samlingen vid krubban, andra kom direkt till firandet. Det bjöds på traditionellt julbord med bl.a. sill, Jansson o skinka.

Det glada köksteamet dukade upp ett smarrigt efterrättsbord med hembakad saffranspannkaka, småkakor och chokladkaka mm. Däremellan dansades det runt granen o julsånger sjöngs.

Julmat som dukades upp för de 90 gästerna som hade hörsammat inbjudan. Bild: Eva Forslund

Många barn passade på att besöka pyssel-rummet, dekorera sina egna pepparkakor o göra smäll-karameller.

Ett uppskattat inslag var tomtens besök som kom med julklappar till alla barn och sen kunde man slå sig ner med Kalle Anka & Co.

"Vi är otroligt tacksamma för alla som möjliggjort att vi kunde genomföra detta arrangemang. Ideella har bakat, gett pengar, ställt upp som volontärer, företag o föreningar har gett bidrag, anställda både från kommun o kyrka har jobbat" poängterar intiativtagarna Åsa Larsson o Eva Forslund.

"Bland gästerna fanns både äldre o yngre, 32 barn o 60 vuxna hade anmält sig. Otroligt roligt att vi hade nått ut" avslutar de.

Vid pysselbordet var det full aktivitet, där kunde man pyssla med Gustaf o Johanna. Bild: Eva Forslund