Sigtuna vilar tryggt i traditionen

Tillsammans med vårsolen och värmen kom kontraktsprost Anders Johansson till Sigtuna för att visitera församlingen. Två intensiva dagar sammanfattades i ett tal efter söndagens högmässa.

Visitation i Sigtuna 18-19 och 22 april 2018 Bild: Mats Lagergren

Att visitera är en gammal tradition i vår kyrka och ett tecken på att vi hör ihop i ett större sammanhang.  Sigtuna är en del av Svenska kyrkan, i kontrakt, i stift och ytterst i den världsvida kyrkan.  Tidigare handlade visitationer mycket om kontroll och hade en stark doft av makt och överhet. I dag betonas istället ömsesidighet, att vi hjälper varandra att se vad det innebär att vara kyrka just här och nu, i Sigtuna år 2018.

Läs hela visitationstalet och se bilder från visitationen.