Om GDPR och Uppsala stifts integritetspolicy

Från och med fredagen den 25 maj gäller EUs nya dataskyddsförordning (GDPR) i samtliga länder i EU.

Bild: Pixabay

Som en del i Uppsala stifts anpassningsarbete har tills vidare bilder på personal och förtroendevalda plockats bort från Uppsala stifts publika webbplats och Uppsala stift på intranätet.

Bedömningen är att endast bilder på de personer som antingen har en tydligt utåtriktad roll (därför finns bilder på ärkebiskop, biskop och stiftsdirektor kvar) eller som har lämnat sitt samtycke bör publiceras.

Protokoll från stiftsfullmäktige och stiftsstyrelse har också plockats bort då dessa kan innehålla personuppgifter som kan vara förbjudna att sprida via webben. Det är fortfarande möjligt att beställa protokoll för den som är intresserad.

Läs mer om hur stiftet hanterar personuppgifter i Uppsala stifts integritetspolicy

Om du har frågor, kontakta oss på uppsalastift.dataskydd@svenskakyrkan.se