Stiftsgudstjänst med mottagning i Gävle annandag påsk

Annandag påsk 22 april tar Uppsala stift emot sin nya biskop, Karin Johannesson, i samband med högmässan i Heliga Trefaldighets kyrka Gävle.

Gävle Heliga Trefaldighets kyrka Bild: Arild Vågen

Vi har glädjen att motta vår nya biskop Karin Johannesson vid högmässan i Heliga Trefaldighets kyrka Gävle, annandag påsk, måndag den 22 april 2019 kl 11:00.

Mottagningen av biskop Karin ersätter tidigare års stiftsgudstjänster år 2019.

Till mottagningsgudstjänsten inbjuds och uppmuntras alla församlingar i stiftet att delta. Vi firar stiftshögmässa tillsammans runt påskens glada budskap.

Högmässan börjar klockan 11.00 med mottagande av biskop Karin Johannesson.

Bland de medverkande finns domprost Annika Anderbrant, kontraktsprost Jan Anders Jansson och kyrkoherde Karin Sarja.

Körer från Gävle pastorat under ledning av Joakim Andersson. Organist Per Ahlman.

Högmässan och samkvämet efteråt i Gävle Konserthus är teckenspråkstolkat.