Uppsala stift

Möt ärkebiskopen på temat ”Existentiell hållbarhet i ett växande Uppsala”

Träffa elever på Katedralskolan, invigning av fotoutställning, besök på Akademiska sjukhuset och samtal med representanter för kommunen och polisen – det är några av programpunkterna när ärkebiskop Antje Jackelén besöker Uppsala domkyrkoförsamling under fyra dagar nästa vecka.

Bild: Magnus Aronson/Ikon

Dessutom gudstjänster och ett offentligt samtal om ”Existentiell hållbarhet i ett växande Uppsala”.

Besöket är en biskopsvisitation vilket innebär att ärkebiskopen möter medlemmar, anställda, förtroendevalda och ideella medarbetare samt tar del av församlingens verksamhet.

Visitationen äger rum den 13-15 februari och avslutas med visitationshögmässa söndagen den 18 februari. Temat för visitationen är ”Existentiell hållbarhet i ett växande Uppsala”.

– Uppsala växer på många sätt. Jag ser fram emot att samtala om existentiell hållbarhet och hur vi hanterar växtvärken. Alla i församlingen är varmt välkomna att delta i gudstjänster och andra offentliga samlingar under visitationen. Min förhoppning är att dessa dagar skall styrka oss i vår tro, öppna oss för om­prövning och hjälpa oss att gemensamt möta framtiden, säger ärkebiskop Antje Jackelén.

Alla gudstjänster är offentliga och dessutom har allmänheten möjlighet att träffa ärkebiskop Antje vid ytterligare tre tillfällen under visitationen.

Detaljerat program med tider hittar du i pressrummet.