Julinsamling för alla flickors rätt till ett värdigt liv

Den 1 december startade Act Svenska kyrkans julinsamling. I fokus står flickors rätt till ett värdigt liv. Kampanjen pågår till den 6 januari 2020 och målet är att samla in 40 miljoner kronor.

Julinsamlingen 2019 – som startar vid första advent och pågår till trettondag jul – kan du vara med i kampen för varje flickas rätt att kunna påverka sin framtid. Alla ska ha rätt att själv få välja med vem de vill leva sitt liv. Alla äger rätten att bestämma över sin egen kropp. Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter. Swisha din julgåva till 900 1223. Tack! Bild: Jesper Wahlström/IKON

Julinsamlingen är en av Sveriges största insamlingskampanjer och engagerar tusentals människor över hela landet. Frivilliga och anställda i Svenska kyrkans församlingar sprider information och samlar in pengar till människor som lever i utsatthet.

Miljontals flickor världen över lever under förtryck och utsätts för hot, våld och övergrepp - bara för att de är flickor.

Mer än…
780 miljoner människor över 15 år kan inte läsa. 2/3 av dem är flickor och kvinnor.
30 000 flickor, under arton år blir bortgifta
10 000 flickor könsstympas
…varje dag.

Miljontals flickor i världen lever under förtyck och utsätts för hot, våld och övergrepp – bara för att de är flickor. Vi kan aldrig acceptera att fattigdom och normer ger flickor sämre förutsättningar för ett värdigt liv.

Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser och projekt över hela världen för att stärka flickor och kvinnors rätt till god hälsa, värdighet och makt över sitt eget liv. I julinsamlingen – som startar vid första advent och pågår till trettondag jul – kan du vara med i kampen för varje flickas rätt att kunna påverka sin framtid. Alla ska ha rätt att själv få välja med vem de vill leva sitt liv. Alla äger rätten att bestämma över sin egen kropp.
Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter.

Swisha din julgåva till 900 1223. Tack!