Biskopsvigning 3 mars

Karin Johannesson vigs till biskop i Uppsala stift den 3 mars kl. 11.00 i Uppsala domkyrka av ärkebiskop Antje Jackelén.

Karin, ny biskop i Uppsala stift! Bild: Magnus Aronsson/Uppsala stift

Välkommen till biskopsvigning den 3 mars i Uppsala domkyrka. Själva vigningen är öppen för alla och sker i samband med högmässa klockan 11.00. Alla, även de som har biljetter, bör vara på plats minst en kvart innan, dvs 10:45.

Vigningen teckenspråkstolkas och sänds live av Svenska kyrkan.

Kungahuset representeras av Kung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia som närvarar vid biskopsvigningen i Uppsala domkyrka.

Kvällen innan biskopsvigningen blir det en sammankomst i biskopsgården med alla Svenska kyrkans biskopar samt gäster från Uppsala stifts vänstift i Zimbabwe, Polen och Wales.

Biskopsmötet förläggs i på måndag 4 mars i samband med söndagens biskopsvigning.

Ett annat tillfälle att välkomna stiftets nya biskop är Annandag påsk den 22 april då en mottagningsgudstjänst kommer att hållas i Gävle Heliga trefaldighets kyrka klockan 11.00 med efterföljande kyrkkaffe.