Biskop Ragnar lägger ner staven

Biskop Ragnar Persenius lägger ner biskopsstaven vid en kvällsmässa i Uppsala domkyrka, 24 februari 2019 och avslutar därmed sitt uppdrag som biskop i Uppsala stift.

Biskop Ragnar i Västerlövsta kyrka 2017. Bild: Uppsala stift

Biskop Ragnar Persenius lägger ner biskopstaven i Uppsala domkyrka den 24 februari. Kvällsmässan börjar klockan 18.00.

Biskop Ragnar tillträde som biskop i Uppsala stift den 7 maj 2000 då Tord Harlin gick i pension efter att från 1990 varit Uppsala stifts första biskop.

Efter nästan 19 år som Uppsala stifts biskop avslutar därmed Ragnar Persenius sitt uppdrag som Uppsala stifts andra biskop.

Mer om biskop Ragnar.