Biskop Karin inviger vandringsled

Den 7 juni inviger bland annat biskop Karin den nya Vikingaleden i Grisslehamn.

Hela leden invigs i Åbo 25 maj. Allmänheten kommer att bjudas in att delta under invigningsvandringen vid de olika sträckorna mellan Åbo och Trondheim.

Den 7 juni kl 13.15 intill fiskehamnen i Grisslehamn inviger biskop Karin den svenska delen av den nya Vikingaleden tillsammans med kardinal Anders Arborelius och  Nina Söderlund, Åbo Akademi.

Efter att leden invigs i Grisslehamn startar en kvart senare vandringen mot Häverö kyrka som är 18 kilometer lång.

Bild: Stefan Skoglund, Naturjouren

På förmiddagen minglas det i hamnområdet och kl 11 blir det en ekumenisk gudstjänst på Hotel Havsbaden i Grisslehamn, sal Utsikten.

Kvällen avslutas med  en andakt i Häverö kyrka kl 21:00.

Vikingaleden finns på den digitala plattformen Paxwalk med information om de olika vandringsetapperna. Mer information finns på puffen ”Pilgrimsvandring” nedan från Roslagens östra pastorat.

Vikingaleden märks ut med Olavsmärket och den vinröda färgen och den oranga märkningen som Upplandsleden använder.

KARTA