Biskop Karin inviger vandringsled

Den 7 juni inviger biskop Karin den nya Vikingaleden i Grisslehamn.

Hela leden invigs i Åbo 25 maj. Allmänheten kommer att bjudas in att delta under invigningsvandringen vid de olika sträckorna mellan Åbo och Trondheim.

På den svenska sidan sker invigningen av leden av biskop Karin i Grisslehamn 7 juni och i Östhammars kommun 10 juni.

Efter att leden invigs i Grisslehamn startar en kvart senare vandringen mot Häverö kyrka som är 18 kilometer lång..

Bild: Stefan Skoglund, Naturjouren

På förmiddagen minglas det i hamnområdet och kl 11 blir det en ekumenisk gudstjänst i Grisslehamns kapell.

Kvällen avslutas med  aftonbön/completorium kl 20 i Häverö kyrka.

Vikingaleden finns på den digitala plattformen Paxwalk med information om de olika vandringsetapperna.

Vikingaleden märks ut med Olavsmärket och den vinröda färgen och den oranga märkningen som Upplandsleden använder.

KARTA