Ärkebiskopen i nybildad kommitté

Ärkebiskop Antje Jackelén är ny ledamot i kommittén för teknologisk innovation och etik sedan årsskiftet.

”Kommittén ska genom att löpande leverera policyutvecklande förslag till regeringen skapa förutsättningar för Sverige att ta tillvara den potential som följer med utveckling och innovation”

Sex personer har förordnats som ledamöter till kommittén och ska möjliggöra för Sverige att bli ledande på användning och ansvarsfull utveckling av framtidens teknologier.

Bild: Magnus Aronsson

Charlotte Brogren, Teknologichef Alimak Group AB
Stefan Einhorn, Professor Karolinska Institutet
Antje Jackelén, Ärkebiskop Svenska kyrkan
Rikard Jermsten, Generaldirektör Konkurrensverket
Kristina Svahn Starrsjö, Justitieråd vid Högsta förvaltningsdomstolen
Erik Thedéen, Generaldirektör Finansinspektionen

Ledamöterna är förordnade till den 31 december 2021 och har som uppdrag att tillsammans med kommitténs ordförande Jon Simonsson lyfta den omfattande teknikutvecklingens möjligheter och utmaningar. Kommittén ska genom att löpande leverera policyutvecklande förslag till regeringen skapa förutsättningar för Sverige att ta tillvara den potential som följer med utveckling och innovation.

Läs mer i regeringens pressmeddelande.