Andra biskopsvisitationen

Biskop Ragnar visiterade Enånger-Njutånger, 26-27 och 30 september för andra gången som biskop.

Njutångers kyrka
Njutångers kyrka Bild: Uppsala stift

- Det har varit givande att komma tillbaka för min andra biskopsvisitation. Den förra var i månadsskiftet maj-juni 2007. Det har känts angeläget att få analysera situationen, samtala om samhällsförändringar och församlingens uppdrag. Det gäller att bygga vidare på att utveckla församlingslivet för att möta de behov som finns i samhället.

- Inför visitationen har kontraktsprosten och kyrkobokföringsinspektören besökt er, och en sådan förvaltningstillsyn som numera ingår i visitationsförberedelserna har också gjorts. Rapporter från dessa förbesök finns att ta del av som bilagor till det protokoll som sänds till er efter visitationen. Vi har också haft tillgång till statistik.

Så börjar visitationstalet som du kan läsa i sin helhet här.