Ett annat centrum

Nätverket ”Ett annat centrum” samlar församlingar och pastorat i Svenska kyrkan utifrån lands- och glesbygdens särskilda förutsättningar. Vi delar vardagsfrågor och strategi. Vi utvecklar diakoni och teologi. Vi värnar integration och demokrati. Vi fördjupar frågan - om centrum och periferi. Välkommen att följa med!

”Med en förkärlek till periferin…” ,”Demokrati tar tid ..” , ”Höj blicken!”

Ett axplock ur den inledande reflektionen kring läget i landet genom ärkebiskop Antje Jackelén, Margareta Winberg, Po Tidholm, när nätverket bildades i Östersund.

Följ med i engagemang för kyrkoidentitet, parlamentariskt läge - och landsbygdsanalys; föredragen i längre form återfinns på sidan om konferensen ”Ett annat centrum”.