Det händer i jul

Nu närmar sig julhelgen och med Svenska kyrkan kan du fira jul på flera olika sätt. Oavsett om du är ensam i jul eller tar med dig hela släkten till kyrkan finns det olika aktiviteter, firanden och gudstjänster runt om i stiftet under julhelgen. Förhoppningsvis kan du hitta något som passar in i ditt julfirande.

Familjejul – kom och fira tillsammans
Julafton mellan kl.09.00-14.00
kl.09.00 Fika
kl.10.00 Julevangeliet läses
Julbord från kl. 11.00
Julklappsutdelning mm

Julfirande i Torsåkers församling, Hofors kommun

Familjejul – kom och fira tillsammans Julafton mellan kl.09.00-14.00 kl.09.00 Fika kl.10.00 Julevangeliet läses Julbord från kl. 11.00 Julklappsutdelning mm

Grötlunch på Birgittagården, gudstjänster, träffar, konserter och julvandring i Kungsgården är några av evenemangen som Ovansjö-Järbo pastorat erbjuder under  december.

Julkalender Ovansjö-Järbo pastorat

Grötlunch på Birgittagården, gudstjänster, träffar, konserter och julvandring i Kungsgården är några av evenemangen som Ovansjö-Järbo pastorat erbjuder under december.

Konsert med församlingssång 20 december

Vi sjunger in julen

Konsert med församlingssång 20 december

Genom att göra några enkla och medvetna val kan du göra din jul mer hållbar. Här kommer energi- och klimatrådgivarnas bästa tips.

Tips för en hållbar jul

En gudstjänst med skönsång och glimmande ljus är en fin och högtidlig avslutning på julaftonen. Kl 23 börjar julnattsgudstjänsten i Vittinge kyrka. Kyrkokören förgyller stunden med klassiska julsånger och -psalmer.

Julnattsgudstjänst 24/12

Kom i stämning inför julhelgen. Nu tändas tusen juleljus - en musikgudstjänst i Östuna kyrka den 21 december kl 18.00.

Julsånger i Östuna kyrka

Det kan finnas många anledningar till ensamhet under julen. Oavsett anledning finns det möjlighet att fira julen tillsammans med andra om man vill. De flesta av Svenska kyrkans församlingar erbjuder gemensamma aktiviteter under julen.

Är du ensam i jul?

Jul i gemenskap på Luthergården 24/12

Ingen ska behöva vara ensam i jul

Jul i gemenskap på Luthergården 24/12

Julen är en självklarhet i vårt samhälle. Men det finns så många traditioner – tomte, julmat, klappar, julpsalmer – så varför firar vi jul egentligen? Här får du reda på mer om julen och vad som ligger bakom den.

Varför firar vi jul?

Julafton 24 dec kl 11.00 i Ockelbo kyrka.

Samling vid krubban - "Inför Jesu födelse"

Julafton 24 dec kl 11.00 i Ockelbo kyrka.

”Barn hjälper barn” är en insamling där barn i församlingarnas verksamhet samlar in pengar till barn. Diakonirådet förmedlar sedan presentkort till föräldrar i behov av ekonomiskt stöd, så att alla kan ge sina barn en julklapp och/eller födelsedagspresent.

Barn hjälper barn

Välkommen att fira julafton med oss, ung och gammal, familj och ensamstående. Skutskärs kyrka och Johannesgården mellan klockan 11-15.

Alternativ julafton i Skutskär