Uppsala stift

Vägbeskrivning

Här finns beskrivet hur du med olika färdmedel kan ta dig till Breidagård.

Bild: Malin Forsvall

Titta gärna på www.hitta.se om du vill ha en kartbild och alternativ vägbeskrivning.

Med bil
Oavsett om du kommer från norr eller söder via E4:an, följ skyltning Uppsala S och ta avfart 187 ut på väg 282 mot Almunge-Edsbro. Passera Gunsta och Funbo kyrka som du ser som en vit pärla på vänster sida. Fortsätt uppför backarna ca 2 km efter Funbo kyrka. Då ser du skylten "Breidagård" och svänger höger. Efter ca 500 meter kommer du till gården.

Med buss
Tag buss 809 (märkt Almunge-Edsbro, alternativt Knutby) från hållplats C5 vid järnvägsstationen/resecentrum i Uppsala till hållplats "Stiftsgården". Det är den andra hållplatsen efter Funbo kyrka.

Det finns en informationsstreamer inne i bussen som visar namnet på hållplatsen. Bussresan tar ca 30 minuter, kostnad 45 kr med förköpsbiljett, 50 kr om du köper med betalkort direkt på bussen. Observera att det inte går att köpa biljett med kontanter.

Om du reser kvällstid under den mörka delen av året, ta med dig ficklampa och reflex. När du klivit av bussen, promenera ca 700 m på den lilla skogsvägen skyltad "Breidagård", så ser du efter ca 8 minuter Breidagårds byggnader.

Mer information om busstider, biljettinköp, biljettpriser etc finns på UL:s hemsida: www.ul.se/

Med tåg
Tag ånglok eller gammal rälsbuss med Lennakatten från Uppsala Östra Station. Kliv av vid Marielunds station och promenera ca 2 km till Breidagård, den fastighet där Svenska kyrkans vimpel vajar i vinden.

Lennakattens turer är dagliga under juli månad, vissa helger är också möjlig att resa. Lennakatten är en ideell förening som sätter sin egen tidtabell, se www.lennakatten.se

Med Taxi
Vid centralstationen i Uppsala finns nästan alltid taxibilar.
Annars är numret till taxi;
Taxi Kurir, 018-12 34 56
Uppsalataxi, 018-10 00 00
Taxi018Uppsala, 018-40 04 00
Flygbusstaxi, 018-15 15 15 (för resa Arlanda-Uppsala).

Med flyg
Breidgård ligger på 25 minuters bilavstånd från Arlanda. Om du kommer med flyg kan du ta dig till centralstationen i Uppsala, följ därefter instruktionerna ovan.