Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Praktisk information

Bild: Uppsala stift

Aktiviteter
Vandra, sitt en stund i stillhet i kapellet, bada i sjön Trehörningen, åk skridskor om isarna är säkra eller ta en tur med Lennakatten på den smalspåriga järnvägen. Vi lånar ut kanot, broddar och stavar, skridskor, spark, reflexer och ficklampa, allt efter årstid.

Alkohol
Vi värnar om vår alkoholfria miljö och tillåter därför inte medhavd alkohol.

Allergier
Om du har någon födoämnesallergi som du glömt att informera om, ber vi dig att berätta det för personalen omgående, så vi kan garantera din säkerhet.

Avresa
Vi är tacksamma om du tar ut dina saker ur rummet senast klockan 10. Ta gärna ur sängkläderna och lägg dem på golvet. Stäng fönstren, släck lamporna och lämna din rumsnyckel i dörren, så är du mycket hjälpsam.

Bibliotek hittar du i Sjösalen i Härbärget. Låna och läs medan du är vår gäst.

Brandinformation finns på insidan av din rumsdörr. Notera var utrymningsvägar och brandsläckare finns. Vårt brandlarm är direktkopplat till SOS-alarm. Pga brandrisken får du inte tända levande ljus på ditt rum. Stora parkeringen är återsamlingsplats vid larm.

Buss
Det är ca 700 m till hållplatsen Breidagård för UL-buss nr 809 mot Uppsala, väg 282. Du kan betala bussbiljetten med kort ombord på bussen, alternativt med UL-appen (se ul.se för mer information). Du kan inte betala med kontanter.

Flygeln
Ett charmigt gammalt hus med sju sovrum, varav några dubbelrum, som är smyckade med Gunnel Harlins färgglada akvareller. På nedre botten finns ett tekök.

Fönster
Stäng fönstret när du har vädrat klart, tack!

Gula rummet
Mötesrum för ca tolv personer i Härbärget. Används främst för konferenser och gruppsamtal, men också som fikarum.

Historia
Bläddra vidare i mappen för en kortfattad historik om Breidagård.

Huvudbyggnaden
Här finns matsalen, flera mötesrum och personalens arbetsrum.

Hygienartiklar
Har du glömt tandborste, tandkräm, plåster eller huvudvärkstabletter? Vänd dig till personalen. Sanitetsartiklar finns att köpa i den allmänna toaletten i Härbärget, i skåpet märkt Kvinnoakuten.

Härbärget inrymmer 11 sovrum, samt ett kapell och mötesrummen Gula rummet och Sjösalen. I korridoren mot Sjösalen finns ett tekök.

Hörselslinga finns i Gula rummet, Kapellet och Sjösalen. Låt oss veta om du behöver den!

Internetuppkoppling via dator fungerar med gårdens gästkod.

Kapellet är gårdens hjärta där du har fri tillgång att vistas och kan till exempel sitta en stund i tystnad. Släck de ljus som du tänder i kapellet, tack.

Lampor
För miljöns skull ber vi dig släcka lamporna när du lämnar rummet/lokalen.

Levande ljus är tillåtet i de gemensamma utrymmena, den som sist lämnar rummet släcker ljusen. Du får inte ha levande ljus på ditt rum pga brandrisken.

Meditationspallar och underlag förvaras i förrådet till vänster om Kapellet.

Måltider
God och vällagad mat är ett kännetecken för Breidagård. Vi använder ekologiska och rättvisemärkta produkter så långt det är möjligt. Specialkost? Meddela personalen omgående.

Personalen
Breidagård är bemannad mellan 7:00 och 19:00.

Promenadkartor finns på hatthyllan i huvudbyggnaden och i utflyktsväskan på rummet.

Rummet
Extra kudde finns i garderoben. Du rår dig själv i ditt rum, personalen går inte in där om du inte vill ha hjälp med något. Notera om din rullgardin firas ned eller dras ned.

Rökning
För allas trevnad är rökning endast tillåten vid askkoppen på stora parkeringen.

Sjösalen
Mötesrum med rymd och atmosfär för upp till 40 personer i Härbärget. Här finns också bibliotek och fåtöljer framför den öppna spisen.

Tekök finns både i Flygeln och Härbärget. Här kan du när som helst förse dig med te och kaffe.

Utflyktsväska med sittunderlag, karta och ficklampa finns i ditt rum. Termosmuggar finns i teköket i Härbärget.

WiFi
Stiftsgården har för närvarande inte wifi. Internetuppkoppling via dator fungerar med gårdens gästkod.

Ytterdörrarna
Huvudbyggnaden låses varje kväll när personalen slutar för dagen. Övriga ytter­dörrar står öppna dygnet runt för att du ska kunna gå en tidig morgonpromenad eller titta på stjärnorna. Din rumsnyckel fungerar inte till ytterdörren.