Uppsala stift

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift Webbplats

Stiftsgården Breidagård

Breidagård är en stiftsgård som ägs och drivs av Svenska kyrkan i Uppsala stift.

Det här är Breidagård

20 minuters bilfärd från Uppsala ligger Breidagård, ett ställe som många förknippar med de retreater som Svenska kyrkan erbjuder här.

Med flera mötesrum, övernattningsrum och engagerad personal är Breidagård också ett utmärkt ställe för företag, organisationer och föreningar som söker en mindre plats för möten och konferenser.

En del i helheten är maten, som alltid är något extra här. En annan del är naturen, där sjön Trehörningen alltid är i blickfånget.

LOKALER
Breidagård kan erbjuda 22 bäddar, 14 enkelrum och 4 dubbelrum. Det finns även en konferenssal, flera grupprum samt ett kapell som finns tillgängligt alla önskvärda tider.

Bokningar & priser

Under hösten 2016 finns det möjlighet att boka gården för konferenser, retreater i egen regi eller annan gruppverksamhet.

Helpension, 1 250:-/natt

Boende endast i enkelrum numera.

LAKAN OCH HANDDUK
I bokning av helpension ingår lakan och handdukar.

Verksamheten med retreater och andrum i gårdens egen regi är under utveckling och kan därför inte bokas.

AKTIVITET
Det finns möjlighet att låna båt och kanot med tillbehör. Det finns även olika typer av utespel såsom kubb, boccia mm att låna.

Sommarcafé

Breidagårds sommarcafé är tyvärr stängt i år men besök gärna Lennakattens cafe  vid Marielunds station eller Fjällnora

Breidagård historia

Prästänkan Johanna Sandén, född 1852, köpte 1915 tomten för 3 000 kronor. Läs mer