Foto: Sara Bruggeman

Vårstädning på kyrkogårdarna

Borttagning av sand, granris och vinterkransar. Uppsala kyrkogårdar påbörjar vårarbetet vecka 15.

Vårfint på kyrkogårdarna

Vi går mot vår

Inför vårens ankomst sopas sand och grus bort från kyrkogårdarnas vägar och gångar. Redskap hängs ut på servicestationerna och inför påsken ställs beställda påskliljor ut.

Borttagning av vinterdekorationer

Under vecka 15 inleds arbetet med att avlägsna granris och vinterkransar från gravplatserna.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Mer information om de tjänster Uppsala kyrkogårdar erbjuder finns att läsa via bildlänkarna nedan.

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kyrkogårdsexpeditionen.

E-post: uppsala.kyrkogardar@svenskakyrkan.se

Plantera hållbara perenner

De spirar år efter år och bäddar in såväl trädgård som kyrkogård i lummig grönska. Dessutom utgör de en viktig del av vår historia. Med perenner är möjligheterna många.

Få tips av kyrkogårdens trädgårdsmästare