Uppsala kyrkogårdar Besöksadress: Gamla kyrkogården, Villavägen 1, Uppsala Postadress: Box 897, 751 08 Uppsala Telefon:018-4303550, 018-4303540 E-post till Uppsala kyrkogårdar

Vad händer i Trädkyrkan?

För bättre växtförhållanden i Trädkyrkan på Berthåga kyrkogård pågår markarbete och installation av bevattning. Arbetet beräknas vara klart våren 2020.

Markvård för friskt grönskande

I oktober startade arbetet med markförbättring i Trädkyrkan. Precis som vi behöver även träd och växter kunna andas.

Trädkyrkans mark har haft så kompakt lera att träden fick svårt att växa ordentligt, avgränsade områden har därför grävts upp så att trädens rötter ska få bättre tillförsel av syre. I samband med grävningen installeras dessutom automatbevattning.

tidsplan

Vid snö och vinterkyla pausas arbetet för att återupptas så snart det är möjligt vid mildare väder.

Till våren 2020 beräknas marken att vara återställd och det blir återigen gräs runtom träden i Trädkyrkan.

kontakt

Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar. Du hittar kontaktuppgifter till Uppsala kyrkogårdar via bilden nedan.